Rojas naar Denemarken: ''Hij had weinig uitzicht op speeltijd''

( 3 reacties)
Rojas naar Denemarken: ''Hij had weinig uitzicht op speeltijd''

Marco Rojas verlaat SC Heerenveen na anderhalf jaar voor het Deense Sønderjyske. De aanvaller werd in het Abe Lenstra Stadion nooit een onomstreden basisspeler en had een hoog salaris.

Doordat de aanvaller niet uit de Europese Unie kwam, moest de club een groot bedrag aan salaris voor hem betalen. Als hij elke week de pannen van het dak speelde, konden de beleidsbepalers dat door de vinger zien maar dat was niet het geval. De Nieuw-Zeelander vorig seizoen op de bank door de aanwezigheid van Martin Ødegaard en dit seizoen wist hij nieuwkomer Mitchell van Bergen niet voor te blijven in de pikorde. 

Gerry Hamstra is blij dat de aanvaller weg is, want hij is voor beide partijen de beste oplossing. ''Marco had dit seizoen voor de winterstop weinig uitzicht op speeltijd. De komende maanden leek dat niet te veranderen. Dit is voor hem en de club het beste. Wij bedanken Marco voor zijn inzet en wensen hem alle succes bij zijn nieuwe club'', vertelt de technisch manager op de clubwebsite

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Jan 2019 om 11:48
    Zou de club een vervanger halen of eerder een Michel Vlap op de vleugel zetten als Mihajlovic bijvoorbeeld niet kan spelen? Emil Frederiksen kan er eventueel ook spelen, ik verwacht niet dat als hij mag spelen hij direct op '10' gaat beginnen.
  • 22 Jan 2019 om 10:59
    Hij wordt daar trouwens ook teamgenoot van een oud Heerenveenspeler, Stefan Gartenmann(wie kent hem niet). Die doet het daar ook leuk als rechtsback zo te zien(3 goals en 2 assists in 19 wedstrijden)
  • 22 Jan 2019 om 10:55
    Hij kreeg nooit een kans omdat Odegaard op zijn plek stond. Maar was wel gelijk belangrijk als hij mocht spelen. Was Odegaard nooit op rechtsvoor gezet dan had Rojas vast veel beter gepresteerd. Helaas zullen we het nooit weten maar dit is het beste. Weer schoon schip maken met de selectie en zo dat de (eigen) jeugd weer meer kansen kan krijgen.
zaterdag 24 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›