'Dat heeft Heerenveen - en Hamstra in het bijzonder - niet goed aangepakt''

Journalist Sander de Vries verwacht dat Morten Thorsby alsnog deze transferperiode overstapt naar Sampdoria. Daarmee zou een einde komen aan een transferklucht, die niet alleen Thorsby maar ook technisch manager Gerry Hamstra zich kwalijk mag nemen.

"Ik denk dat hij (Thorsby, red.) uiteindelijk aan het einde van deze maand wordt verkocht voor een prikkie. Dat is wat Heerenveen wil maar er gaat wel heel veel gedoe aan vooraf", vertelt De Vries bij de Leeuwarder Courant Podcast. "Het is eigenlijk een groot pokerspel dat wordt gespeeld."

De LC-journalist ziet dat Sampdoria het spel slim speelde door Thorsby nu al vast te leggen voor het komende seizoen. "Vervolgens lag de bal bij Heerenveen en die slaan vervolgens hard terug door hem uit de selectie te zetten. Met als drukmiddel voor Sampdoria onder het motto: 'Als jullie een speler willen die straks fit is in de zomer, dan moet je hem nu gaan halen.'"

"In het geval van Thorsby vind ik het eigenlijk niet gepast", vervolgt De Vries, die erkent dat Thorsby het ook niet slim heeft aangepakt. "Maar het is wel een speler die de afgelopen 4,5 jaar nooit heeft verzaakt, zowel binnen als buiten het veld. Hij was ook altijd beschikbaar voor maatschappelijke activiteiten. Ik vind dat je zo'n speler dan eigenlijk zo'n droomkans ook een beetje moet gunnen."

"Hij heeft toestemming gevraagd aan Gerry om naar Italië te vliegen. Gerry zei vervolgens 'nee' en hij heeft toch het vliegtuig gepakt. Wat dat betreft begrijp ik Heerenveen wel, dat ze daar flink van balen en dat ze hem daar ook een straf voor opleggen. Alleen gaat er ook een traject aan vooraf. Dat heeft Heerenveen - en Gerry Hamstra in het bijzonder - niet goed aangepakt."

Nu vertrekt Thorsby of in de zomer, of in de winter voor een klein bedrag ("niet meer dan twee ton") naar Sampdoria. "Het is natuurlijk doodzonde dat een jongen die zo lang een uithangbord voor een club is geweest, met zo'n wrange nasmaak de club verlaat", aldus De Vries, die vermoedt dat de houding van Hamstra ook voor de lange termijn gevolgen kan hebben voor de club.

"Als je nu een Noorse jeugdspeler bent en je kunt de stap maken naar SC Heerenveen, dan ga je toch advies vragen aan jongens die er hebben gespeeld. Je moet je nog maar afvragen of Morten Thorsby een positief advies gaat geven over SC Heerenveen, zoals dat in het verleden ook is gebeurd met Sam Larsson. Zolang Gerry Hamstra daar zit, zal hij geen positief advies daarover geven."

"Zo zijn er wel meer spelers vertrokken die toch wel met een enigzins wrange nasmaak de deur van het Abe Lenstra Stadion achter zich hebben dicht getrokken", besluit De Vries.

Voor wie ruim een halfuur naar het zoetgevooisde stemgeluid wil luisteren van @arvdmeer, @TonvdLaan en ondergetekende over SC Heerenveen ???? #podcast https://t.co/sDHksHnPSl

— Sander de Vries (@sander_dvries) 17 januari 2019

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand