'Het past niet in de lijn die de club de afgelopen decennia heeft gehanteerd''

SC Heerenveen-directeur Luuc Eisenga liet maandag al weten dat de deal met PSV over Lammers 'geen platte verhuur' is. Er zijn dus extra afspraken gemaakt met de Brabanders, maar het blijft vooralsnog onduidelijk wat dat precies inhoudt.

Sportverslaggever Roelof de Vries denkt hoe dan ook dat Lammers een aardige spits kan worden voor de Friezen. "Het valt te bezien, maar het is een spits die bij Jong PSV aardig gescoord heeft. Bij het eerste van PSV heeft hij ook al aardig wat minuten gemaakt", vertelt De Vries aan tafel bij Omrop Fryslân.

"Hij (Lammers, red.) werd heel lang gezien als dé nieuwe spits van PSV maar dat heeft hij niet gehaald. Nu mag hij het een treetje lager proberen bij Heerenveen. Het is geen verkeerde speler", stelt De Vries, die begrijpt dat Lammers voor 't Friesche Haagje heeft gekozen. "Heerenveen heeft natuurlijk een verleden met fantastische spitsen, dus dan is het als spits wel een mooie club om heen te gaan."

Dat Heerenveen Lammers haalt is in dat opzicht geen verrassing, maar wel de manier waarop (in een huurovereenkomst). De Vries: "Het past niet in de lijn die Heerenveen in de afgelopen decennia heeft gehanteerd. Ze hebben wel eens vaker spelers gehuurd, maar die waren vaker wat meer op leeftijd."

Nu hebben ze een andere constructie bedacht, alleen het vage is dat ze niet willen vertellen wat voor constructie het is", vervolgt De Vries, die Hamstra tevergeefs om meer duidelijkheid vroeg. "Lammers wordt een seizoen gehuurd van PSV en daarom heen zal nog wat hangen."

"Je denkt dat het om een doorverkooppercentage gaat en dat ze dat Heerenveen dus een percentage krijgen als PSV hem verkoopt. Het kan ook zijn dat wanneer PSV hem niet meer hoeft, dat Heerenveen een eerste koopoptie heeft. Daarin zit misschien wel een clausule over een bepaald bedrag."

Foto: FeanOnline

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand