Hamstra pareert kritiek: ''Je moet het in het goede perspectief zien''

Technisch manager Gerry Hamstra is in zijn nopjes met de komst van spits Sam Lammers (21), die een jaar wordt gehuurd van PSV Eindhoven. Kritiek van de buitenwereld dat de club geen spelers zou moeten huren, wijst hij resoluut van de hand.

Het huren van Shay Facey (gehuurd van Manchester City), Wout Faes (Anderlecht) en in mindere mate Martin Ødegaard (Real Madrid) leverde de club de afgelopen jaren niet heel veel op. "Je dwingt me daar nu antwoord op te geven, omdat je alles nu op een bult gooit", reageert Hamstra voor de camera's van Omrop Fryslân.

"Shay Facey haalden we op het laatste moment omdat we nog een centrale verdediger nodig hadden. Dat Shay om niet-voetbalredenen zich hier niet heeft kunnen aarden, kan niemand wat aan doen. Martin Ødegaard is een buitenkans geweest en met Wout Faes heb ik ook in de winterstop gezegd dat we met hem ook tijd wonnen. Want Daniel Høegh of dat soort jongens waren toen niet haalbaar."

Volgens Hamstra is de filosofie van de club - het opleiden van spelers en hen verkopen - met de komst van Lammers niet veranderd. "Dat (zelf opleiden, red.) doen we nog steeds. Ik denk dat iedereen zo vier, vijf spelers kan aanwijzen die misschien deze zomer verkocht kunnen worden. Wij huren nu één goede speler, dus ik denk dat dat wel wat meevalt. Je moet het ook in het goede perspectief zetten."

Hamstra moet daarbij erkennen dat het moeilijk was om in Nederland een goede spits te vinden. "Het is een lastige markt. We hebben natuurlijk een aantal goede spitsen in huis, maar we wisten toen Reza wegging dat we een spits moesten zoeken die bij onze manier van voetballen past. Spitsen zijn heel schaars, dus we mogen heel blij zijn dat we Sam Lammers hier voor minstens een jaar hebben."

Foto: Omrop Fryslân

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand