Speculaties over opvolging Streppel: ''Zou Arne Slot iets zijn voor Heerenveen?''

Officieel heeft SC Heerenveen nog geen beslissing gemaakt over de toekomst van trainer Jurgen Streppel, maar vrijwel niemand houdt er nog rekening mee dat hij langer blijft. Zodoende wordt er in de media en op supportersfora druk gediscussieerd over wie Streppel moet gaan opvolgen.

Voetbal International-journalist Reon Boeringa heeft één duidelijke favoriet: "Als ik kijk naar Heerenveen en de Eredivisie, dan zou ik Mitchell van der Gaag echt een hele goede vinden. Hij speelde laatst met Excelsior in Heerenveen heel afwachtend, maar in Portugal is hij op het tweede niveau kampioen geworden met een ploeg. Dus hij kan ook ander voetbal spelen."

Ook freelance journalist Sander de Vries (onder meer Leeuwarder Courant) ziet wel wat in Van der Gaag, zo laat hij weten op Omrop Fryslân. "Maurice Steijn is ook genoemd bij Heerenveen, maar ik vind dat Excelsior wel leuker voetbalt dan VVV. Bij clubs als VVV en ook Excelsior is het wel makkelijker om trainer te zijn dan bij Heerenveen. Het is geen garantie dat wanneer je Steijn of Van der Gaag hier neerzet, dat het dan gaat lopen."

De Vries ziet naast Van der Gaag nog een mogelijke outsider voor de trainerspositie van de Friezen. "Ik gooi hem erin: Arne Slot? Zou dat iets zijn voor Heerenveen?", vraagt De Vries zich hardop af. "Iedereen die met hem heeft gewerkt, ook de technische staf, basis- en wisselspelers bij Cambuur, waren lovend over hem. Hij verdiende er een transfer mee naar AZ."

Sportjournalist Gerard Bos ziet wel wat in de 39-jarige Slot, die als speler een bescheiden carrière had bij onder meer FC Zwolle en NAC Breda. Sinds dit seizoen is hij assistent-trainer bij AZ onder hoofdtrainer John van den Brom. "Het is geen toeval volgens menigeen die er meer van weet dan wij", stelt Bos. "Maar de papieren, hè? Dat is tot nu toe het probleem."

Slot is momenteel bezig om zijn trainerslicentie te verkrijgen en kan mogelijk vanaf het nieuwe seizoen ergens aan de slag. "We moeten ook weer eens een hebben met charisma, waarvan mensen denken: 'Dat is een leuke vent'. Dat vinden ze bij Heerenveen ook belangrijk", besluit Bos.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand