Homepage » Transfers & geruchten » ''Kobayashi en Ødegaard zijn goede voetballers maar ze worden niet echt beter''

''Kobayashi en Ødegaard zijn goede voetballers maar ze worden niet echt beter''

( 5 reacties)
''Kobayashi en Ødegaard zijn goede voetballers maar ze worden niet echt beter''

Niet voor het eerst dit seizoen stelde SC Heerenveen tegen Roda JC teleur in eigen huis. Tegen de nummer zeventien van de Eredivisie bleven de Friezen steken op een 1-1 gelijkspel. Door de puntendeling staat Heerenveen nu op een negende plek.

Hoofdtrainer Jurgen Streppel blijft echter onverstoord optimistisch, constateert Omrop Fryslân-presentator Arjen de Boer. "Je stelt de vraag alsof je er heel verbaasd over bent", lacht sportverslaggever Roelof de Vries bij Fryslân Hjoed. Vervolgens serieus: "Als je tegen de nummer zeventien 1-1 speelt, doe je het natuurlijk niet goed."

"Dat is de scorebordjournalistiek. Als je dan kijkt naar het aantal kansen dat ze creëren, dan vind ik het ook niet spectaculair goed. We hebben het dan wel over zo'n Ødegaard en Kobayashi, dat zijn goede voetballers maar ze worden niet beter. Ze zetten niet echt een stap. Dat blijft wat hangen", stelt De Vries kritisch.

Ook de spitspositie blijft een heikel punt dit seizoen. Zowel Reza Ghoochannejhad als Henk Veerman voldoen eigenlijk niet. "Het is fifty-fifty als je die met elkaar vergelijkt. Ik zou Veerman alleen wel in een langere reeks willen zien. Dan wil ik het nog een keer beoordelen."

"Maar of zij vergelijkbaar zijn met de wereldspitsen die Heerenveen in het verleden heeft gehad? Nou, nee. Die mag je niet vergelijken met Allbäck, Van Nistelrooy, etcetera", besluit De Vries helder.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 14 Feb 2018 om 09:24
  • Quote van 13 Feb 2018 om 21:58
   Nu vind ik Yuki de laatste weken niet echt top op mv (vaak bal verlies) de bank een keer leert hem wel mv genoeg -thorsby - van. Amersfoort of Vlap
  Yuki eruit. Thorsby op het middenveld en odegaard op 10. Rojas of mihailovich rechts voor. Dit moet Streppel toch ook kunnen bedenken. Of blijft hij volharden in verkeerde keuzes en blijven we hangen op plaats 10 of 11.
 • 13 Feb 2018 om 21:58
  Nu vind ik Yuki de laatste weken niet echt top op mv (vaak bal verlies) de bank een keer leert hem wel mv genoeg -thorsby - van. Amersfoort of Vlap
 • 13 Feb 2018 om 19:49
  Bij Streppel draait het allemaal om maar 1 ding. Balbezit. En hij heeft kennelijk het idee dat daarna alles vanzelf goed komt. Daarom biedt het volgens hem ook al 11/2 jaar houvast om op deze manier door te gaan. Ik geloof niet meer in sprookjes.
 • 13 Feb 2018 om 19:42
  Niemand wordt beter onder Streppel.
 • 13 Feb 2018 om 19:08
  Het gaat in de voetbal om het rendement, twee man passeren en dan verkeerd afgevenIs nul rendement, begrijpt Streppel dat ook ? ik denk het niet.
zondag 3 maart 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›