Homepage » Transfers & geruchten » Ahannach eerlijk: ''Bij Ajax of Heerenveen zijn ze dat minder gewend''

Ahannach eerlijk: ''Bij Ajax of Heerenveen zijn ze dat minder gewend''

( 7 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Ahannach eerlijk: ''Bij Ajax of Heerenveen zijn ze dat minder gewend''

Soufyan Ahannach werd het afgelopen jaar meerdere malen in verband gebracht met een overstap naar SC Heerenveen. De Friezen werden echter nooit concreet, waarna de aanvaller (21) uiteindelijk de ongekende overstap van de Jupiler League (Almere City) naar de Engelse Premier League maakte. Daar speelt hij nu voor Brighton Hove & Albion.

In gesprek met Het Parool laat Ahannach weten dat Heerenveen bij voorbaat eigenlijk al geen optie was. Als aanhanger van het puristische salafisme was hij bang dat hij in Friesland niet zo makkelijk geaccepteerd zou worden. Ahannach: "Bij Ajax of Heerenveen zijn ze het minder gewend. Dan vraag je je af of er wel ruimte is voor mijn levensstijl."

"Ik speel bijvoorbeeld met een panty aan, want als moslimman moet je van je navel tot je knieën bedekt zijn. In de zomer vinden mensen dat raar. Het is ook best warm, maar als je naar het paradijs wilt, moet je daar iets voor over hebben", vervolgt Ahannach, die het liefste in Nederland naar FC Utrecht was gegaan. Daar had hij in Yassin Ayoub en voorheen Nacer Barazite gelijkgestemden gevonden.

In Nederland was er uiteindelijk één club die Ahannach, vorig seizoen goed voor 18 goals en 15 assists in 38 Jupiler League-duels, een aanbod deed: NEC Nijmegen. Die ploeg was echter net gedegradeerd naar de Jupiler League, waardoor Ahannach liever nog even afwachtte. (Met succes.)

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 14 Jan 2018 om 00:25
  • Quote van 13 Jan 2018 om 18:00
   Jammer dat meneer Ahannach zulke VOOROORDELEN heeft over ons. Je zou hem bijna betichten van racisme......
  Hoezo? Streng islamitisch geloof is niet erg veelvoorkomend bij Heerenveen, dan kan het toch dat hij zich daar niet prettig bij voelt? Of zou jij bij een amateurteam vol DKVers gaan voetballen als je ook bij een ander team kan?
 • 13 Jan 2018 om 18:00
  Jammer dat meneer Ahannach zulke VOOROORDELEN heeft over ons. Je zou hem bijna betichten van racisme......
 • 13 Jan 2018 om 17:26
  Hij komt niet aan spelen toe, maar heeft wel lekker veel ruimte voor zijn geloof. Nu die overige miljoen gelijkgestemden nog..
 • 13 Jan 2018 om 15:52
  Denk inderdaad niet dat dat een perfecte match was geweest nee. Toch stom dat zulke voetballers niet een kleinere stap nemen.
 • 13 Jan 2018 om 15:36
  • Quote van 13 Jan 2018 om 12:43
   Komt hij daar wel aan spelen toe?
  Weer zo'n onnozele stap zoals velen voor hem hebben gedaan. Over drie seizoenen mag hij blij zijn als hij ergens in de kelder van de Eredivisie terecht kan. Heel misschien weet ie op een niveau lager in Engeland wel te presteren maar ik heb zo mijn twijfels.
 • 13 Jan 2018 om 12:51
  • Quote van 13 Jan 2018 om 12:43
   Komt hij daar wel aan spelen toe?
  Nee, heeft nog 0 minuten gemaakt en zit niet eens op de bank. Zal volgend seizoen wel verhuurd worden
 • 13 Jan 2018 om 12:43
  Komt hij daar wel aan spelen toe?
zondag 20 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›