Homepage » Transfers & geruchten » 'Thern tekent binnenkort bij de nummer zes van Zweden' (Update)

'Thern tekent binnenkort bij de nummer zes van Zweden' (Update)

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
'Thern tekent binnenkort bij de nummer zes van Zweden' (Update)

Het is slechts een kwestie van tijd voordat Simon Thern definitief SC Heerenveen na drie jaar gaat verlaten. Technisch manager Gerry Hamstra bevestigt bij de NOS dat Thern - zoals donderdag ook werd gemeld - op weg is naar de uitgang van het Abe Lenstra Stadion.

Naar verluidt is hij al persoonlijk akkoord met een Zweedse clubs en dus is het theoretisch alleen nog aan de clubs om de transfer af te ronden. "Hij mag weg", bevestigt Hamstra. "Er zit beweging in en we hopen de transfer deze week af te ronden."

Thern speelde in totaal veertig officiële wedstrijden voor SC Heerenveen, waarin hij zeven keer tot scoren kwam. Het afgelopen kalenderjaar speelde hij al in Zweden voor AIK, dat tweede werd achter landskampioen Malmö FF.

UPDATE | 14:20 uur: IFK Nörrkoping wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe werkgever van Simon Thern, meldt het Zweedse Aftonbladet. Als de clubs een akkoord hebben bereikt, tekent de middenvelder een contract voor drie jaar.

Nörrkoping eindigde het afgelopen seizoen op de zesde plek in de Allsvenskan. Peking is dertienvoudig Zweeds kampioen, waarvan de laatste titel in 2015.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›