SC Heerenveen-fan uit Canada mag zondag eerste fluitsignaal geven

4
SC Heerenveen-fan uit Canada mag zondag eerste fluitsignaal geven

Voetbalfans fluiten wel vaker tijdens wedstrijden van hun clubs, maar mogen dat dit weekend om een bijzondere reden doen. Om de terugkeer van de volle stadions te vieren, geven niet de scheidsrechters, maar de supporters het startsignaal voor de wedstrijden in de Eredivisie.

Voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie mogen stadions weer volledig gevuld worden. Het beginsignaal bij alle wedstrijden zal niet gegeven worden door de scheidsrechter, maar door een fan die aan de zijkant van het veld op een fluit blaast en zo het duel in gang zet.

Bij SC Heerenveen is deze eer gegeven aan Ian Dijkstra, een seizoenkaarthouder en zeer trouwe supporter uit Canada. Dijkstra zal via een verbinding op de video-wall van het Abe Lenstra Stadion het fluitsignaal laten klinken.

"We hebben allemaal lang moeten wachten om weer terug te mogen naar volledige capaciteit. Daarom leek het ons mooi om de fans het eerste fluitsignaal te laten verzorgen", aldus Jan de Jong (Eredivisie CV) en Marc Boele (Keuken Kampioen Divisie).

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 25 Sep 2021 om 06:45
  Keurig! Heb altijd vastgehouden zodra we Europees gaan spelen dat ik een retourtje ga boeken vanuit Indonesië! Hopelijk kan dat gemakkelijk in plaats van eerst naar NL en terug... Iemand enig idee daarvan?
 • 24 Sep 2021 om 16:40
  Was ook een leuk artikel in de feanfan. Leuk om te zien dat we overal nog supporters hebben die onze club fanatiek volgen. En super leuk dat hij nu het fluitsignaal mag geven.
 • 24 Sep 2021 om 12:40
  Leuk initiatief en zeker leuk dat zoon supporter dat mag doen.
 • 24 Sep 2021 om 11:53
  Het wordt zo wel een hele leuke wedstrijd! Onthulling van de tribunes, nieuwe verlichting, deze actie. Hopelijk een mooi vol stadion! Daarnaast echt respect voor deze man, dat hij zijn seizoenskaarten gewoon aanhoudt en die beschikbaar stelt voor maatschappelijke doelen :)
Saturday 23 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›