Supporterscollectief waarschuwt: ''Willen geen dichte biertaps''

0
Supporterscollectief waarschuwt: ''Willen geen dichte biertaps''

Het Supporterscollectief Nederland, waarbij supportersverenigingen van bijna alle clubs zijn aangesloten, roept de voetbalsupporters op zich beter te gedragen. De afgelopen vijf dagen waren er drie incidenten met supporters.

"Het zijn wel een aantal incidenten kort achter elkaar, dat valt op", zegt Matthijs Keuning, voorzitter van het Supporterscollectief, tegenover het ANP. "Laten we met elkaar zorgen dat dit niet verder gaat. Want op netten langs het veld of dichte biertaps zit helemaal niemand te wachten."

De duels FC Utrecht - RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles - PEC Zwolle en FC Groningen - Vitesse werden in de afgelopen dagen tijdelijk stilgelegd, omdat supporters met bier, stoeltjes of vuurwerk gooiden. Keuning spreekt niet van een trend en wil ook een kanttekening plaatsen. "Het gaat nu om een heel klein aantal bezoekers wat zoiets doet. Veruit de meeste toeschouwers drinken hun biertje gewoon op."

Toch roept hij de voetbalsupporters op zich beter te gaan gedragen. "Houd het gezellig, zorg voor een geweldige sfeer en drink dat bier vooral op", aldus Keuning, die blij is dat de stadions weer vol kunnen. "We gaan stap voor stap de goede kant op. We hopen dat ook het coronatoegangsbewijs snel niet meer nodig is, zodat we weer op een normale manier naar het voetbal kunnen gaan."

Eerder deze maand liet supportersvereniging Nieuw Noord in een mailing naar haar leden ook al weten dat het biergooien een probleem begint te worden. "Het gooien van bier heeft consequenties voor de gooier, de mensen in het vak en kan leiden tot drooglegging", waarschuwde de vereniging destijds.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 23 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›