Natafelen met Redmer | We doen het al beter dan PSV en zo is het ook

4
Natafelen met Redmer | We doen het al beter dan PSV en zo is het ook

Jongens en meisjes, het was gisteravond ook voor mij laat en vanmorgen weer vroeg. Geen tijd voor een heel verhaal. Geen tijd voor de beste of langste ‘Natafelen’ aller tijden. Maar wel een afgeslankte versie. Een licht ontbijt je om mee na te tafelen. Zo ben ik dan ook wel weer. Even typen tussen ontbijt en woon-werkverkeer door. Vonden de rest aan tafel niet echt gezellig, maar ach…

Korte samenvatting? Ok, komtie: we verloren een wedstrijd van Feyenoord die we ook niet verdienden te winnen. Soms leek het heel wat bij ons, maar uiteindelijk was het allemaal net niet. Mooie goals, veel rennen en vliegen. Feyenoord was een klasse beter. Niet drie of achttien klassen, maar gewoon eentje. Niks mis mee. We hebben laten zien wat we soms kunnen en we hebben gekeken naar hoe het zou moeten.

De opsomming van de dag:

Tien keer mis:

1. Een begintijd van 21.00 uur bij een doordeweekse wedstrijd is niet echt een lokkertje voort fans die kicken op joelen in een uitvak.

2. Het begin was niet echt voor ons, maar dat riepen we ook wel over onszelf af. Als je vooraf al roept dat je het eerste kwartier moet overleven, nodig je de tegenstander al uit in je eigen doelgebied.

3. En het lukte ook nog niet eens, ongehoord matig verdedigend werk als niet meelopen en niet dekken zorgt voor een goal die je al van miljoenmiljard kilometer aan zag komen.

4. Siem zonder Biem. Uithalen, lucht maaien. Het was een kansje, hoor.

5. Ik las ergens dat onze laatste pass dramatisch was. Dat klopt wel. Of zou in ieder goed kunnen. Je weet namelijk nooit wanneer een laatste pass fout ging. En elke pass die niet bij de juiste kleur aankomt, is per definitie de laatste pass. Toch? Ingewikkeld principe.

6. Dresevic. Holy moly. Volstrekt klaar mee. Liever Bochniewicz op één been of een halve knie.

7. In de categorie ‘Wat als…’: wat als we voorin eens een bal konden vasthouden. Nu was het iedere keer volle vaart de goede kant op om dan geschrokken te stoppen, rechtsomkeert te maken en de andere kant op te hollen. Nul rust.

8. Waarom hebben we Sven van Beek niet vier jaar eerder naar ons toe gehaald? Rots. Branding.

9. Dit was een wedstrijd waarin het lekker was geweest om een extra spits te brengen. Of een andere. Mij om het even. De beperkingen van onze reservebank beginnen af en toe wat op te spelen en daar is voorlopig geen remedie voor. Vet jammer.

10. Onderhand wel weer eens tijd om van een topclub (of iets wat zo hoef zo pleegt te noemen) te winnen. Hoe lang is dat geleden? Ieder bezoekje aan of van een grote club voelt als een ingeplande slachtbank.

Tien keer raak:

1. Paul Spijkerman was scherp en zag Sven van Beek een vliegtuigje doen bij de opkomst voor de wedstrijd. Sven is een held! Of Paul Spijkerman een fanstast…

2. Anthony Musaba in de basis klonk wel als de meest logische keuze. Ongelukkig in zijn acties, dat wel. Toch lekker laten staan.

3. Er viel echt wel wat te halen, hoor. Ons positiespel was, met name op eigen helft, best verzorgd en Feyenoord was overal op het veld best slordig.

4. De goal van Linssen was, hoe ellendig ook, werkelijk prachtig. Hij scoort ook altijd tegen ons, volgens mij. Nu weer. Deze kon ik slikken door de schoonheid.

5. Er liep best veel slecht af, maar ik ben oprecht blij met- en trots op al die risico’s die we namen in de opbouw. Er straalt een grenzeloos vertrouwen van af en dat gaat zich ooit uitbetalen. Nu misschien niet, ooit wel.

6. Over lekkere goals gesproken: how ‘bout Veerman. Kappen, aanleggen, kruisinkje. Wereldgoal.

7. Ik heb genoten van de intensiteit waarmee Feyenoord speelde. Non stop volle bak druk. Dat zou toch eigenlijk een basisvoorwaarde moeten zijn? Waarom doen wij dat niet? Waarom zijn zo veel spelers na zeventig minuten of minder kapot? Trainen op afjagen en druk zetten!

8. Er is niets aan de hand. Verliezen van Feyenoord kan en mag. We doen het al beter dan PSV en zo is het ook.

9. Ik ben geen neutrale toeschouwer, maar ik kan me levendig voorstellen dat ik wel van dit potje zou hebben genoten wanneer ik wel een neutrale toeschouwer zou zijn geweest.

10. We pakken de puntjes wel tegen de kleintjes. Zondag komt Twente op de koffie en die gaan we alle hoeken van de het stadion laten zien. Zin in!

Redmer Wijnsma

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 23 Sep 2021 om 11:23
  • Quote van 23 Sep 2021 om 10:30
   Als misser wil ik ook nog de commentator opdragen..... Met zijn geel-blauwe muur...
  Mee eens. Dit Feyenoord zet enorme druk en ik vond dat ‘we’ er met regelmaat prima ‘onderuit’ voetbalden. Alleen jammer dat het voorin steeds veel te slordig was. Heel jammer. De ‘laatste pass’ (een van de 7x mis van Redmer, maar ik vind dat nou net wel een prima term) ging iedere keer te hard of te zacht. Dan had het zo 2-2 kunnen worden… niet verdiend misschien maar het zat er wel in.
 • 23 Sep 2021 om 11:21
  • Quote van 23 Sep 2021 om 11:16
   Beide puntjes 7 wil ik even uitlichten. Zo ongelooflijk mee eens!! En de rest eigenlijk ook. Messcherp Redmer. Mail ze ook even door aan JJ!
  Puntje mis 7: of een spits die een fatsoenlijke pass kan geven, met enige nauwkeurigheid kan kaatsen en in de bal wil/kan komen ipv dat afwachtende.
 • 23 Sep 2021 om 11:16
  Beide puntjes 7 wil ik even uitlichten. Zo ongelooflijk mee eens!! En de rest eigenlijk ook. Messcherp Redmer. Mail ze ook even door aan JJ!
 • 23 Sep 2021 om 10:30
  Als misser wil ik ook nog de commentator opdragen..... Met zijn geel-blauwe muur...
Saturday 23 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›