Emotionele SC Heerenveen-fan: ''Ik dacht vooral aan m'n vader''

5
Emotionele SC Heerenveen-fan: ''Ik dacht vooral aan m'n vader''

Voor veel SC Heerenveen-supporters die zaterdag in het Abe Lenstra Stadion mochten, was het een het een speciaal en soms ook emotioneel moment. Dirk Landman was één van de fans die zelfs zijn tranen niet kon bedwingen en daarmee zelfs de nationale televisie haalde.

De 56-jarige fan dacht in eerste instantie dat hij 'alleen' maar op de schermen in het stadion zichtbaar was geweest. "Maar ik kreeg al snel sms'jes - ik heb een ouderwetse telefoon en geen WhatsApp - dat ik in beeld was geweest bij ESPN en hoe het was gegaan. Ook bij Studio Sport en Studio Voetbal kwam het later nog voorbij", vertelt Landman aan FeanOnline.

De tranen kwamen echter niet alleen vanwege het weerzien met zijn favoriete club. "Dat speelde wel mee, maar mijn vader had vroeger ook een seizoenkaart. Hij is eerder deze maand overleden. Ik ging vaak met hem mee naar het stadion. Hij zat dan in vak 8 en ik in vak 14. Op die manier zagen we de wedstrijd vanuit verschillende oogpunten. Daar konden we dan na afloop mooi over discussiëren."

Deze keer ging Landman samen met zijn zoon en zus naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle. "Tijdens het volkslied, dat toch altijd wel al speciaal is, keek ik naar het vak waar m'n vader altijd zat. Laat de hele wereld maar denken dat het door het volkslied kwam, maar ik dacht vooral aan m'n vader en de leuke herinneringen die ik aan hem heb", glimlacht de Noordwoldiger.

Die herinneringen gaan ver terug, want ook in het oude Abe Lenstra Stadion (en dus voor 1994) was Landman al tweewekelijks aanwezig als seizoenkaarthouder. "Ik heb van de week weer voor twee jaar verlengd met twee seizoenkaarten. De ene keer zal m'n zoon van negen meegaan en de andere keer iemand anders."

Foto: SC Heerenveen

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 30 Apr 2021 om 11:33
  Oh, kippenvel! In seizoen 2019 kwam onze oud dorpsgenoot die ik dan nog tegen kwam in 't stadion, hij zat naast mij, te overlijden, ziek en veel te jong. De eerst volgende wedstrijd heb ik een windlicht op zijn stoel gezet, RIP Sjoerd er op geschreven... En tijdens 't fries volkslied stonden we allemaal met het smeltwater in onze ogen. Geen idee hoelang het windlicht er nog heeft gestaan, maar bij de volgende wedstrijd was het opgeruimd.
 • 29 Apr 2021 om 19:27
  Mooi en gecondoleerd.
 • 29 Apr 2021 om 15:56
  Mooi...
 • 29 Apr 2021 om 14:20
  Echt prachtig. Ik was niet bij de wedstrijd, maar bij het zien van deze beelden voelde het wel zo.
 • 29 Apr 2021 om 14:07
  Prachtig!
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›