KNVB hoopt weer op fans: ''Wedstrijd is honderd keer leuker''

0
KNVB hoopt weer op fans: ''Wedstrijd is honderd keer leuker''

Het afgelopen weekend waren er na maanden weer supporters welkom in de stadions. Dat smaakt volgens de KNVB naar meer. Het liefst de komende speelronde al.

De voetbalbond vroeg onmiddellijk na het weekeinde aan het kabinet toestemming om ook in de Eredivisie opnieuw fans te mogen ontvangen. Ook de clubs zouden dat graag willen. ''Het was een goed weekeinde. Met de toeschouwers erbij is een wedstrijd meteen honderd keer leuker. Dat vonden alle betrokkenen. Laten we hopen dat we op deze manier verder mogen'', vertelt Gijs de Jong in het Algemeen Dagblad.

Fieldlab Evenementen heeft inmiddels aangegeven dat de capaciteit in de stadion zelfs omhoog kan. Afgelopen weekend was dat zo'n vijftien procent, dat kan zelfs naar driekwart van de stoeltjes. ''Dat is voor ons een mooie opsteker. Maar het gaat niet alleen om het rapport van Fieldlab, maar ook om de situatie in de ziekenhuizen. Dat beseffen we heel goed'', aldus De Jong, die daarom ook geen druk zet op de overheid.

''Wij begrijpen heel goed dat het in de huidige situatie geen gemakkelijke processen zijn. Het nieuwe voorstel wordt nu bekeken door het OMT en het kabinet. Maar het is lastig om in te schatten hoe de situatie over 46 dagen is, als het eerste EK-duel in Amsterdam plaatsvindt. Laat ik het zo zeggen: voorlopig zijn we al heel blij dat we deze wedstrijden in Nederland kunnen organiseren'', doelt de topman van de KNVB op de groepsduels van het toernooi.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!