Natafelen met Redmer | Een beetje eentonig wordt het wel

Het startschot van de wedstrijd was het startschot van de avondklok. Daarmee waren we de allereerste club ooit die dat zo deed. Tenminste, het zou kunnen dat ze in overspannen Latijns-Amerikaanse landen ook nog wel eens zoiets doen, maar ik vind het bijzonder. En daarmee is al het bijzonders van deze voetbalavond ook alweer genoemd.

De wedstrijd van vorig jaar in Almelo stond me een stuk helderder op het netvlies dan de laatste partij tegen Heracles. Die zal dus ook wel minder goed zijn afgelopen. Ik heb in elke geval niet de moeite genomen om het op te zoeken. Ik vind dat ik mezelf al buitensporig heb ingezet door deze hele wedstrijd uit te kijken. Want dat was schier onmenselijk.

Maar het is me gelukt en daar ben ik wel en niet trots op. Knap dat ik het volhield, maar dat sloeg eigenlijk nergens op. Ik had beter kunnen slapen. Of gamen. Of een studieboek lezen. Of met een botte kaasschaaf een moedervlek van mijn rug proberen te verwijderen. Er was zo veel leuker dan het kijken van deze wedstrijd. En toch blijf je kijken, want daar ben je supporter voor. En supporter zijn is lang niet altijd leuk.

Over de wedstrijd dan: het was prut. Net zo slecht als de vorige keer? Geen idee. Beter? Nee, ook dat niet. Het is al maanden niet om aan te gluren en ik zie zolangzamerhand het verschil niet meer tussen totale bagger en ultieme drek. Maar ok, ook zulke wedstrijden verdienen hun opsomming, maar een beetje eentonig wordt het, net als alles, wel.

Afijn, tien keer raak en mis.

Tien keer mis:

1. Wat niet werkt, werkt niet. En toch zag je vooraf al aan alles dat we ook deze wedstrijd weer precies gingen doen wat we hiervoor ook (op uiterst matige wijze) deden. Dat is niet logisch.

2. Als we aanvallen, vallen we vaak zo traag aan dat het zelfs voor mij voorspelbaar en stroperig oogt. Kun je nagaan.

3. En dan valt ie ook nog geblesseerd uit. Daar hadden we even geen zin in. Aan de manier waarop hij ging zitten kon je al zien dat het bad news was. Niet heel ernstig, wel te ernstig.

4. Als je niet meer mag buitenspelen, kun je ook net zo goed wat minder vaak buitenspel gaan staan.

5. Henk Veerman stond te klooien. Negentig minuten lang. Waarom ik er juist hem uitpik? Nou, gewoon. Er waren er toch veel meer slecht? Klopt. Dus? Dus niks. Henk Veerman speelde gewoon slecht. En anderen ook.

6. Op papier spelen we met vleugels en bijbehorende vleugelspelers. In de praktijk, die ik ook net wat belangrijker vind, spelen we met... Weet ik veel waarmee. In elke geval niet met buitenspelers.

7. Kaib is ook al niet meer de Kaib die we kenden. (Niet boos worden, dat was een geintje)

8. Laten we nou wel even afspreken dat we het niet over ontslag van trainers en zo gaan hebben. In ieder geval niet voordat het hele seizoen klaar is. Geef tips, bied steun, ratel harder. Maar ga niet roepen om ontslag.

9. Nou, meneer Van der Heide... Dit was wel een heel domme pass op een heel dom moment. Weet je zelf ook wel, maar jemig...

10. Wat me misschien nog wel het meeste zorgen baart, is dat er niemand is die het ook echt slecht vond. Houd toch op met die aanknopingspunten, ongelukkige pech en tactiek van tegenstanders. Dit was gewoon slecht. Echt slecht. Zeg dat dan.

Tien keer raak:

1. Er heerste vooraf toch weer eens een kleine zweem van hoop. We hadden de vorige wedstrijd gewonnen, dus dan mag dat ook. Voelde wel lekker, eigenlijk.

2. Wat we best goed deden is dat we druk zetten met vijf man tegelijk. Een soort verdedigingsswerk dat vlak voor de middellijn werd opgetrokken. Slim en het werkte ook redelijk goed. In het begin. Voor even.

3. Het is altijd goed en verheugend te zien dat we niet de enige ploeg zijn die moeite hebben met goed voetballen. Soms denk je dat, omdat je je altijd en alleen maar focust op je eigen club. Maar het is ook heel veel plekken in Nederland echt niet beter, hoor.

4. De werklust van Van Bergen is voortreffelijk. Een tien op schaal van Dirk Kuijt. Verder viel er niets positiefs over zijn aanvallende bijdrage te zeggen, maar ik wilde toch graag een beetje goed nieuws brengen.

5. Dresevic speelde wederom prima. Ik vind het jammer dat ik dat bijna jammer vindt. Ik zie van Hecke graag spelen, maar op dit moment lijkt het terecht dat Dresevic speelt.

6. Ook Halilovic was gewoon weer een van de beteren. Of misschien wel gewoon de beste. Tot hij ineens heel slecht werd. Toen mocht hij prompt douchen.

7. Nou, Mulder dan ook maar. Keepte attent en foutloos. Schitterende woede-uitbarsting ook na de goal. Dat willen we zien!

8. Sowieso staat het verdedigend lang niet altijd gek. Er geven echt maar weinig kansen weg. Het is alleen wel lullig dat er wel altijd eentje invliegt. Dan win je nooit wat.

9. Er is altijd hoop. Zeggen ze.

10. Ik krijg al weken berichtjes op Twitter en zo van mensen die betwijfelen of ik wel tien rake dingen kan bedenken. Heel lief en wordt enorm gewaardeerd, maar het lukt eigenlijk altijd. Maar meedenken mag altijd!

Redmer Wijnsma

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand