Trouwe fan: ''Heerenveen-supporter, dat ben je voor het leven''

Uilke Tadema is al vanaf zijn tiende fan van SC Heerenveen. Zes jaar lang ging hij samen met zijn buurman naar het stadion én bezocht totaan de coronacrisis nog stevast de wedstrijden. 

Zo populair als dat SC Heerenveen ooit was, is de club nu niet meer. "De laatste jaren zie ik helaas weer een afname van toeschouwers in het stadion", aldus Tadema in Groot Heerenveen. "Heerenveen had vorig jaar nog gemiddeld zeventienduizend seizoenkaarthouders. Dat was acht jaar geleden nog 25 duizend, dus er zijn eigenlijk achtduizend mensen weggelopen."

"Heerenveen supporter, dat ben je voor het leven", vervolgt hij. "Als ze volgend jaar degraderen, dan ben ik er nog. Het is wel het goed recht van mensen om te stoppen, maar de echte supporter maakt het helemaal niets uit. Echte supporters zijn loyaal naar hun club, in goede en in slechte tijden."

"Als ik aan het ultieme SC Heerenveen gevoel denk, dan komen de woorden 'verbondenheid' en 'trots' of 'grutsk' boven", legt hij uit. "Je hebt het gevoel dat je met de club meegegroeid bent. Je hebt successen gehad."

In deze coronatijd is het lastiger. "Ik ben echt een stadionman. Ik wil de sfeer proeven", erkent de fan. "Ik ga niet naar het voetballen toe, alleen voo de sport. Mijn supportersclub heeft een eerste, tweede en derde helft. Tijdens de 'derde helft' gaan we naar het Fean Plaza voor de gezelligheid. Dat is ons supportershonk. Soms daarna Heerenveen nog in."

Ondanks deze periode zijn er alsnog zo'n acht en een half duizend seizoenskaarten verkocht. Tadema heeft geholpen bij die verkoop. "Ik ben toen op een maandagavond naar het stadion geweest om met seizoenkaarthouders te bellen en hun over te halen om een nieuwe seizoenkaart te kopen", vertelt Tadema. "Dit doen ze puur om hun club te steunen."

Daar sta je dan vandaag paginabreed in de krant???????? met een heus interview in @GrootHeerenveen Dit naar aanleiding van het ???? jarig jubileum en mijn clubliefde voor SC Heerenveen.

Trots | Grutsk dat ik mijn verhaal over onze mooie club heb mogen doen@FeanOnline
??????????????????????? pic.twitter.com/uWtg5qzEYF

— Uilke Tadema (@uilketadema) November 19, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand