Trouwe fan: ''Heerenveen-supporter, dat ben je voor het leven''

0
Trouwe fan: ''Heerenveen-supporter, dat ben je voor het leven''

Uilke Tadema is al vanaf zijn tiende fan van SC Heerenveen. Zes jaar lang ging hij samen met zijn buurman naar het stadion én bezocht totaan de coronacrisis nog stevast de wedstrijden. 

Zo populair als dat SC Heerenveen ooit was, is de club nu niet meer. "De laatste jaren zie ik helaas weer een afname van toeschouwers in het stadion", aldus Tadema in Groot Heerenveen. "Heerenveen had vorig jaar nog gemiddeld zeventienduizend seizoenkaarthouders. Dat was acht jaar geleden nog 25 duizend, dus er zijn eigenlijk achtduizend mensen weggelopen."

"Heerenveen supporter, dat ben je voor het leven", vervolgt hij. "Als ze volgend jaar degraderen, dan ben ik er nog. Het is wel het goed recht van mensen om te stoppen, maar de echte supporter maakt het helemaal niets uit. Echte supporters zijn loyaal naar hun club, in goede en in slechte tijden."

"Als ik aan het ultieme SC Heerenveen gevoel denk, dan komen de woorden 'verbondenheid' en 'trots' of 'grutsk' boven", legt hij uit. "Je hebt het gevoel dat je met de club meegegroeid bent. Je hebt successen gehad."

In deze coronatijd is het lastiger. "Ik ben echt een stadionman. Ik wil de sfeer proeven", erkent de fan. "Ik ga niet naar het voetballen toe, alleen voo de sport. Mijn supportersclub heeft een eerste, tweede en derde helft. Tijdens de 'derde helft' gaan we naar het Fean Plaza voor de gezelligheid. Dat is ons supportershonk. Soms daarna Heerenveen nog in."

Ondanks deze periode zijn er alsnog zo'n acht en een half duizend seizoenskaarten verkocht. Tadema heeft geholpen bij die verkoop. "Ik ben toen op een maandagavond naar het stadion geweest om met seizoenkaarthouders te bellen en hun over te halen om een nieuwe seizoenkaart te kopen", vertelt Tadema. "Dit doen ze puur om hun club te steunen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›