Roozemond: ''Veertig procent lijkt heel moeilijk te realiseren''

Voorlopig lijkt het erop dat de Eredivisie in het weekend van 12 september kan worden gestart met supporters op de tribunes. De KNVB heeft vorige week een protocol gepresenteerd waarin staat onder welke voorwaarden dat mag gaan gebeuren. 

Voor SC Heerenveen levert het protocol behoorlijk wat pijnpunten op. "Staanplekken in het stadion worden bijvoorbeeld ingewikkeld, die moeten we individueel gaan placeren", vertelt algemeen directeur Cees Roozemond bij Omrop Fryslân. "Veertig procent van de totale capaciteit lijkt in eerste instantie heel moeilijk te realiseren. Dat is bijna onmogelijk, dus ik hoop in de buurt van de achtduizend te komen."

"Dat aantal hebben we nu verkocht aan seizoenkaarten, al stijgt dat aantal nog steeds. Ik denk dat we er niet aan ontkomen dat we zullen moeten rouleren, dat we fans voor bepaalde wedstrijden en wel en bepaalde wedstrijden niet kunnen uitnodigen. Dat wordt natuurlijk een hele lastige keuze", aldus Roozemond, die mogelijk vergelijkbare keuzes moet maken bij sponsoren.

"Voor de sponsoren is het natuurlijk hetzelfde verhaal. Per skybox kunnen we daar individuele afspraken over maken, maar ook OSSH-leden op de derde verdieping zullen zich ook aan de regels moeten houden als ze een drankje willen halen", beseft Roozemond, die eerder ook al zijn zorgen uitte over het uitgebreide deurbeleid dat nodig is. "Ook op de zitplaatsen zullen ze de afstand moeten bewaren."

Qua aantal verkochte seizoenkaarten zit SC Heerenveen nu op circa 8400. "We achten het realistisch om in de buurt te komen van de cijfers van vorig jaar. Een leuke transfer of het verder openzetten van het toegangsbeleid helpt daar natuurlijk enorm mee. Dus daar hopen we allemaal een beetje op", besluit Roozemond.

?????? Hoefolle minsken kinne der aansen nei thúswedstriden fan @scHeerenveen? Dat fertelt direkteur Cees Roozemond yn de nije #SportCast ?? https://t.co/OHySaSOb2t pic.twitter.com/AQNY7NllEv

— Omrop Fryslân (@OmropFryslan) July 13, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand