SC Heerenveen-fan werkt mee aan boek: ''Die dingen komen hier samen''

2
SC Heerenveen-fan werkt mee aan boek: ''Die dingen komen hier samen''

Hielke Biemond was één van de auteurs die heeft meegewerkt aan het boek over 100 jaar SC Heerenveen. Een bijzondere ervaring voor de journalist die al van kinds af aan van is van de Friese club.

"Ik vind het ook allemaal een beetje raar als ik hier sta. Het overkomt mij allemaal. Ik ben gewoon een supporter en sta op de Noord-tribune normaal gesproken en opeens zitten Foppe (De Haan, red.), Riemer (Van der Velde, red.) en Gertjan (Verbeek, red.) naar je te kijken en sta je op de middenstip voor het eerst in je leven", aldus Biemond bij Omrop Fryslân.

"Ik ben supporter van de club van jongs af aan en een journalist. Die twee dingen komen hier samen", zegt de journalist. "Jaap Visser ken ik van mijn werk bij het Leidsch Dagblad en die vroeg of ik mee wou werken aan het boek over mijn eigen club. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. Nu zijn we twee jaar verder en ligt het boek hier van vijf kilo."

"Het is een heel bijzondere club met een heel bijzondere historie. Ik heb vooral geschreven over de periode die ik zelf als supporter heb meegemaakt, de laatste decennia", vertelt de fan. "Maar het is ook heel bijzonder geweest om in die diepere historie te duiken, dat vond ik eigenlijk nog net iets bijzonderder dan de periode die ik zelf heb meegemaakt."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Jul 2020 om 23:49
    Respect Hielke! Jaloers ook dat je mannen als Foppe en Riemer hebt mogen ontmoeten ;-) Staat nog op m’n lijstje haha
  • 11 Jul 2020 om 22:07
    Lekker bezig Hielke. Ere wie ere toekomt.