'Sommigen hadden net verlengd, anderen wachten bewust nog even''

De laatste twee dagen van juni stonden deze maandag en dinsdag bij SC Heerenveen in het teken van de #EenMetHeerenveen-tour. Nog één keer ging een groep vrijwilligers achter de telefoon zitten in de perskamer om twijfelende fans op te bellen.

"We zijn twee uur lang het supportersbestand langs gegaan", vertelt supporter Uilke Tadema tegenover Omrop Fryslân. De Jouster had een lijstje van zo'n vijftien namen. "Door de onzekere tijd zijn er toch wel mensen die toch nog twijfels hebben. Maar we hadden wel een beetje een stok achter de deur omdat de club tot 1 juli de plekken van de seizoenkaarthouders had gereserveerd."

"Na 1 juli moeten ze maar zien of ze weer hetzelfde plekje kunnen krijgen. De tweede stok achter de deur was dat het al een beetje is uitgelekt dat straks eigenlijk alleen seizoenkaarthouders het stadion in kunnen. Losse verkoop zal waarschijnlijk niet gaan plaatsvinden", vervolgt Tadema, die duidelijk genoot van de gesprekken die hij mocht voeren met medefans.

"Sommige mensen hadden net verlengd en anderen die wachten bewust nog even vanwege de onzekerheid. Maar je krijgt al snel een mooi praatje. Iemand zei dat hij al dertig jaar fan was en dan kun je even refereren aan de jaren tachtig en dat je er zelf ook bij was in de nacompetities in de tijd van Henk van Brussel. Of over de Champions League en de promoties begin jaren negentig."

"De mensen waardeerden ook echt de aandacht van de club en dat er naar hun wordt omgekeken", aldus Tadema. Seizoenkaarten aanvragen kan via www.eenmetheerenveen.nl.

Live interview????met mij vanmiddag op radio en tv bij @OmropFryslan door programmamaker @JohanTerpstra_ Over mijn clubliefde voor @scHeerenveen en het bellen van seizoenkaarthouders voor verlenging. @FeanOnline #Eenmetheerenveen #MEIINOAR
??????????????????????? https://t.co/IiIDQZHjSV pic.twitter.com/atP78v0n9r

— Uilke Tadema (@uilketadema) July 1, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand