'FIFA legt laatste hand aan plan salarisverlaging spelers' KNVB laat supporters meebeslissen in cruciaal corona-overleg De Haan ziet vooruitgang: ''Er wordt anders gedacht en dat is goed'' 'Botman en Halilovic mogen blijven, exit voor Van Hau en Odgaard' Dubbel gevoel bij Jansen: ''Die beslissingen moeten anderen maken''

Bednarek maakt indruk met verre uitworpen: ''Het is wel een wapen''

0
Bednarek maakt indruk met verre uitworpen: ''Het is wel een wapen''

Hoewel hij al flink wat tegengoals moest incasseren heeft Filip Bednarek een goede indruk achtergelaten in zijn eerste duels voor SC Heerenveen. De Poolse keeper maakt indruk met zijn uitstraling, maar ook met zijn soms enorm verre uitworpen.

Dat laatste maakte tijdens de wedstrijd tegen FC Twente (1-3 winst) aardig wat indruk op fan Frank Beenen: "Je hebt je wel laten zien, absoluut!", vertelt hij bij Radio Camataru tegen Bednarek. "En ik heb voor het eerst een keeper in het Heerenveen-shirt gezien die een bal over de middenlijn gooit. Dat heb ik nog nooit gezien en ik denk dat ik wel een stuk of dertig keepers heb meegemaakt."

Bednarek vindt het een mooi compliment: "Dat is tof en dat is wel iets dat je in het hedendaagse voetbal niet vaak ziet. Ik heb wel in een aantal oefenwedstrijden twee keer een assist gehad. Het is wel een kwaliteit om het spel snel te kunnen hervatten. Het is wel een wapen als je het goed kan inzetten", aldus Bednarek, die weet dat van keepers tegenwoordig meer wordt verwacht dan alleen ballen tegenhouden.

"Uiteindelijk begint een aanval bij de keeper en op het moment dat ik de juiste keuze maak, kan het ervoor zorgen dat je de tegenstander verrast is of niet goed staat. Daar kun je dan van profiteren en dat heb je in het hedendaagse voetbal ook nodig", aldus Bednarek, die datzelfde thema ook een keer besprak met iemand die onder Pep Guardiola voetbalde bij Bayern München.

"Ze speelden tegen Borussia Mönchengladbach en hij vertelde bij de bespreking dat ze hun beste speler van spelen af moesten houden. Dus die spelers van Bayern vragen zich af wie dat dan moest zijn. 'Ter Stegen mag niet opbouwen', waren de woorden van Guardiola. Dat zegt wel genoeg waar we als keepers tegenwoordig staan", besluit Bednarek.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›