''Of ik dan het Friese volkslied ga meezingen? Dat is bij deze beloofd''

1
''Of ik dan het Friese volkslied ga meezingen? Dat is bij deze beloofd''

Filip Bednarek heeft sinds hij voor SC Heerenveen speelt een stuk meer waardering gekregen voor het unieke karakter van de Friese club. De doelman voelt dat hij steeds meer deel uitmaakt van de club en zou met het juiste perspectief best langer willen blijven.

"De eerste keer dat ik tegen SC Heerenveen speelde (in 2016 met De Graafschap, red.) en het Friese volkslied werd gespeeld, dacht ik: wat is dit voor anderhalve minuut stilstaan? Maar nu ik zelf voor Heerenveen speel en hoe ik zie hoe wordt omgegaan met tradities, vind ik het alleen maar mooi", begint Bednarek bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

Inmiddels is de Poolse doelman van mening dat juist dit soort tradities de club uniek maken. "Het is ook een stukje identiteit waarop de club altijd kan terugvallen. Kijk bijvoorbeeld naar de pompeblêden, dat doet wel iets met de uitstraling van de club. Overal waar je voetbalfanaten tegenkomt, weten ze dat dat bij Heerenveen hoort. Dat is iets wat ik nu wel meer waardeer."

"Ook dat het Friese volkslied niet per se een saaie anderhalve minuut is, maar ook een soort statement", aldus Bednarek, die niet schroomt om soms een stukje mee te zingen. "Frysk bloed tsjoch op, dat ken ik wel, haha! Toen ik op de bank zat, zong ik altijd wat meer mee want toen kon ik het ook van het scherm meelezen. Op het veld is dat toch wat lastiger."

Als tafelgast Frank Beenen hem tot slot de vraag stelt of hij straks het hele Friese volkslied gaat meezingen als hij komend seizoen ook bij de club speelt, is het antwoord duidelijk. "Dat is bij deze beloofd", besluit Bednarek met zijn hand op zijn hart.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Mar 2020 om 09:33
    Gouden kerel en een voor ons prima doelman. Dit zie je als club zijnde toch veel liever dan die Hahn die liever niet voor eigen publiek speelt?
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›