Espejord nog niet volledig fit: ''Moeten voorzichtig met hem zijn'' Jeugdinternational tekent nieuw driejarig contract bij SC Heerenveen Update: SC Heerenveen maakt tussenstand kaartverkoop ADO-thuis bekend Halilovic legt uit: ''Ik heb hem gezegd dat ik meer moet spelen'' Veerman kritisch over vooroordelen: ''Dat slaat nergens op''

Supporterscollectief geen fan van BeNeLiga: ''Er zal veel verzet komen''

( 3 reacties)
Supporterscollectief geen fan van BeNeLiga: ''Er zal veel verzet komen''

De supporters van de Nederlandse voetbalclubs zijn niet enthousiast over de plannen van een gezamenlijke competitie tussen de eredivisie en de Belgische versie daarvan.

Matthijs Keuning is voorzitter van het Supporterscollectief Nederland. Daarbij zijn vrijwel alle supportersverenigingen van betaaldvoetbalclubs aangesloten. Hij merkt dat fans niet warm worden van het idee, vertelt hij in TC Tubantia. ''Onze voetbalcultuur wordt overboord gegooid bij zo'n 'fusie'. De eredivisie heeft het imago van een competitie met leuk voetbal en goede spelers. Een competitie waarin NAC wel eens kan winnen van PSV en FC Emmen van Ajax.''

Keuning snapt het nut niet van een samenvoeging. ''We begrijpen echt niet dat je dit imago overboord zou gooien door te fuseren met België, waar de competitie door omkoping en andere gekke zaken een ander imago heeft. Bovendien, in kleinere sporten is zo’n fusie al mislukt'', vertelt hij. Al jaren wordt er gesproken over een BeNeLiga, maar op dit moment maken sommige clubs er ook echt werk van. Volgens onderzoek van Deloitte gaat de competitie er zowel sportief als financieel op vooruit.

Desondanks zien de supporters weinig tot niets in het plan. ''Er zitten ontzettend veel haken en ogen aan. Binnen Nederland is het al heel moeilijk om alle clubs op één lijn te krijgen, laat staan als twee landen het eens moeten worden. Er zal heel veel verzet komen. En hoe ga je bijvoorbeeld om met de tickets voor Europees voetbal?'', vraagt Keuning zich hardop af. ''Als het doel is om de kwaliteit van het voetbal te verbeteren, dan zijn daar tal van andere manieren voor'', besluit hij. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Jan 2020 om 15:02
    Je zou naast een bekertoernooi iets kunnen doen met een gecombineerde play offs. CL plaatsen, bekerwinnaar en eerste directr EL plaats blijf je af maar de Belgische nummer 4 speelt bijv tegen de NL nummer 7, nummer 5 in B tegen NL nummer 6 en vice versa. Winnaars van die tweeluiken spelen om een of twee Europese plek(ken). Zoiets wasrmee je toch iets van Europees voetbal gevoel krijgt en de huidige Play offs killt. Maar van mij mogen de competities gewoon volledig los van elkaar blijven.
  • 25 Jan 2020 om 14:53
    Misschien een cup a la Leaguecup samen met België
  • 25 Jan 2020 om 14:53
    Misschien een cup a la Leaguecup samen met België
zaterdag 22 februari 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›