Derksen haalt uit: ''Die middenmoot is maar voor één ding bang'' Het voetbalhart van De Haan huilt: ''Man, ik mis het spelletje zo'' Swart: ''Leuk om een keertje naar SC Heerenveen te gaan'' KNVB: 'Op 29 juli gaan vier clubs om Europees ticket strijden' Høegh realistisch: ''Lijkt me dat we niet meer gaan voetballen''

''Dat zei Van Basten ook al eens, hij kon hier als zichzelf rondlopen''

0
''Dat zei Van Basten ook al eens, hij kon hier als zichzelf rondlopen''

Al meer dan twintig jaar is Mustafa Gumussu de vaste huisfotograaf van SC Heerenveen. De in Turkije geboren ondernemer belandde op zijn dertiende in Nederland en probeerde diverse baantjes voordat hij uiteindelijk in 1997 fotograaf werd.

Fotograferen was al jaren zijn hobby en toen een speciaalzaak beschikbaar kwam, nam hij dat graag over. "Ik ben dan wel niet in dienst van SC Heerenveen, maar ik was na Ajax en Feyenoord wel de derde clubfotograaf van Nederland. En ik ben sinds acht jaar ook producent van Media Heerenveen en SC Heerenveen TV", vertelt Gumussu in de najaarseditie van Trots op mijn regio!

Bijna iedere wedstrijd zit hij op zijn vaste plek bij de cornervlag. "Als het beginsignaal klinkt, word ik daar altijd naartoe gebracht door de gebroeders Anker. Dat is toch wel mijn Gouden Plak, die cornerhoek van het Abe Lenstra Stadion", vervolgt Gumussu, refererend aan de slogan van de gemeente Heerenveen.

Tussendoor woonde hij tien jaar in Zwolle, maar Heerenveen is ondertussen echt zijn 'plak' geworden. "Ik ben hier zo goed opgevangen, iedereen was destijds zo behulpzaam! Materiële dingen zijn leuk en aardig, maar als je niet weet hoe je met mensen moet omgaan, dan heb je daar niets aan. Hier heerst een enorme menselijkheid. Je kunt in Heerenveen jezelf zijn."

"Dat zei Marco van Basten destijds ook al eens, toen hij gewoon als zichzelf hier kon rondlopen, tot in de supermarkt aan toe. Heerenveen is een geweldig dorp!", besluit Gumussu.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!