Natafelen met Redmer | Het begint een eentonig verhaal te worden

Het begint een eentonig verhaal te worden: we spelen leuk, winnen niet en daar moeten we het mee doen. Je kunt op meerdere manieren rationeel naar die gegevens kijken, maar gevoelsmatig is het allemaal toch best stom aan het worden. Te weinig punten door te weinig goals. Ingewikkelder is het niet.

We kunnen niet alleen Jens Odgaard de schuld van die doelpuntenrecessie geven. Ja, hij is de spits en het is zijn primaire taak. Maar toch is het niet eerlijk, want het lukt op dit moment helemaal niemand in deze selectie om structureel fatsoenlijk op het doel te mikken. Voetballend is het allemaal leuk en aardig, maar scoren ho maar. 'Veel geschreeuw, maar weinig wol', zou mijn moeder zeggen. Maar die heeft niet per sé verstand van voetbal.

Ik heb ook niet echt verstand van voetbal, maar ik weet wel dat we beter waren dan FC Utrecht, maar dat was ook  makkelijker dan gedacht. Zij gooiden er wat lepe ballen overheen en werden van daaruit af en toe gevaarlijk. En dat was het wel. Wij tikten makkelijker en beter, maar haalden geen trekker over. Soms denk ik wel eens dat we überhaupt geen trekker hebben.

Voetballend doen we voorlopig voor vrijwel niemand onder, maar we winnen ook van vrijwel niemand. Het regent gelijkspelletjes in ons stadion. En dat is nog altijd beter dan verliezen, maar haalt het bij lange na niet bij winnen. Dus laten we dat de volgende keer nou alsjeblieft gewoon weer eens gaan doen.

Ter afsluiting: tien keer raak en toen keer mis. Ook al een gelijke stand.

Tien keer mis:

1. De hoofdtribune is kaler dan de schedel van mijn schoonvader. Het wordt tijd om een wat arrangementen, skyboxen en seizoenkaarten in de aanbieding te doen.

2. Wat goed is, is goed. Wat slecht is, is slecht. Die eerste goal van FC Utrecht was matig verdedigd. Slecht van Floranus, niet goed van Botman. Ter verdediging: die Kerk ik ook wel razend rap, hoor.

3. Een setje minder fraaie conclusies: Floranus blijft altijd de gebeten hond, Jordy Bruijn wordt nooit een onbetwiste basisspeler, van Faik mogen we meer verwachten en over Odgaard zullen altijd twijfels blijven bestaan.

4. Het maakt mij persoonlijk niet zo veel uit, maar voor de arbitrage is het wellicht beter als we niet meer om kwart over twaalf spelen. Het was niet echt scherp allemaal. Gelukkig hadden daar twee teams last van.

5. Heeft Andreas Skovgaard een nulurencontract? Beetje warm huppelen, zitten, nog een keer warmlopen, lekker douchen en dan naar huis.

6. Er werd tijdens de wedstrijd een minidocumentaire vertoond op de schermen in het stadion. Tweeëndertig miljoen Vietnamezen en negentien stadionbezoekers keken naar een warmlopende linksback die er toch niet in ging komen. Zeer boeiende televisie was het. Not.

7.  Een penalty missen kan, hoe ellendig ook, een keer gebeuren. Ik weet alleen niet of Odgaard er verstandig aan deed om direct na zijn wissel door te lopen richting kleedkamer. Teleurgesteld, snap ik. Maar het geeft de kritische supporters weer een stok om mee te slaan. En hij kan en verdient beter.

8.  Prima dat Dalmau en Ramselaar deze zomer niet bij ons zijn komen voetballen. Flets koppeltje zonder welke meerwaarde dan ook voor ons.

9.  Dit Utrecht viel sowieso vies tegen. Met de spelers die zij hebben, mag je toch echt wel wat meer verwachten. Dit was heel, heel matig.

10.  Wéer niet gewonnen. Het wordt de hoogste tijd om onszelf eens te belonen. En rap een beetje.

Tien keer raak:

1. Voor de wedstrijd was ik met mijn kinderen nog even op het kidsplein.  Springen, stuiteren, voetballen en op de foto met Heero. Lekker in het zonnetje. Maar vooral goed om te zien dat we lekker bezig zijn om nieuwe supporters te werven.

2. Datzelfde kun je zo’n beetje zeggen van de nieuwe borden en schermen in het stadion. Even niet zuur doen over dat het geld anders en/of beter besteed had kunnen worden. Of dat de randen rond het scherm nog niet af waren.

3. Over voetbal dan maar: aanvallend ziet het er best wel vaak best leuk uit. Steekpassjes, overstapjes, een-tweetjes en veel beweging.

4. Uitstekende goal van Ejuke. Klassiek Nederlands Voorzetvoetbal van de Firma Van Bergen.

5. Mooi man, die minuut voor Ricksen. Dat is toch altijd weer een stevig laagje kippenvel.

6. Een keeper met een petje! Ik waande me even in de jaren dertig. Alsof hij zo uit een Boing voetbalstrip was gestapt.

7. Ejuke houdt van een goede dosis drama. Zijn acties zijn doorspekt van glimlachontlokkende trucs, maar eindigen nog te vaak in de tranen van het grote niets. Zijn aftochten zijn keizerlijk: iedere keer wedstrijd wordt King Chiddy door zijn persoonlijke hofdragers in de kleedkamers afgeleverd.

8. We zijn het met z’n allen nog niet helemaal eens over Rodney Kongolo. Sommigen vinden het niet veel. Ik wel. Ik behoor tot het kamp 'Kongolovers'. En als hij zo blijft spelen, zal het ledenaantal daarvan groeien.

9. Minder verdeeld zijn we over Joey Veerman. En terecht. Punt uit.

10. We winnen weinig, maar zitten nog lang niet in zak en as. Laat iedereen maar van ons zeggen en denken wat ze willen, wij weten wel beter. Die punten komen wel. Geheid.

Redmer Wijnsma

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand