SC Heerenveen komt tekort tegen effectief Feyenoord MATCHDAY | SC Heerenveen met verwachte elf tegen Feyenoord Jansen legt keuze Bruijn uit: ''Verwacht dat de ruimtes klein zijn'' OFFICIEEL | Arka Gdynia verlost SC Heerenveen van Mihajlovic Jansen bevestigt: Bruijn in de spits tegen Feyenoord

Natafelen met Redmer | Alsof Jansen een wandelroute had uitgezet

( 1 reacties)
Natafelen met Redmer | Alsof Jansen een wandelroute had uitgezet

Weten we het nog van vorig jaar? Die uitwedstrijd tegen Emmen? Wat een ellende was dat, hè? Nou, dat deden we dit jaar nog eens dunnetjes over. De eerste twintig minuten waren zó ontzettend matig dat ze een ultieme samenvatting van het gehele afgelopen seizoen vormden. Onnodige goal, slap verdedigen en fantasieloos aanvallen. Het was erbarmelijk en maakte me chagrijnig.

Het was alsof Johnny Janssen een aantal mooie wandelroutes had uitgezet in Zuidoost-Drenthe. De spelers van Emmen drentelden flierefuitend over het schitterend groene nepgras en de spelers van Heerenveen stiefelden daar zieltogend achteraan en keken toe hoe we na vijfenveertig minuten met slechts 2-0 achter stonden.

We weten in ieder geval weer hoe goed we niet kunnen zijn en hoe slecht we daardoor soms zijn. Na een klein uur werd het wel wat beter. Ik schrok daarvan, want ik realiseerde me ook dat we dus nog een half uur hadden om iets aan die miserabele tussenstand te doen. Dat gaf hoop. Hoop vermengd met verwondering. Want dan ga je je toch afvragen wat er dan in dat eerste uur toch allemaal onnodig werd verprutst.

Het werd niet veel. Of in ieder geval te weinig. Het slechtste was achter de rug, maar daarmee was het kwaad al geschied. De wedstrijd was reddeloos verloren. En zo verdween het overtypte positivisme weer een beetje en maken we weer volop ruimte voor hoopvol realisme. Hoeven we verder niet zo’n punt van te maken. Behalve de twintig hieronder.

Tien keer mis:

1. Honderdtachtig minuten lang weet Emmen niet te scoren en tegen ons is het na honderdtachtig seconden al raak. Dat is pas een valse start. Bij atletiek beginnen ze dan gewoon opnieuw, wij moesten het er maar mee doen.

2. Het was ook nog eens een dikke vette houdbare bal. Dat stapje was helemaal nergens voor nodig. En ballen van zo’n afstand mogen er gewoon echt niet in. Behalve van Dresevic natuurlijk.

3. Ik denk dat Warner Hahn zich iets te veel is gaan richten op de korte hoek na onze kritiek van vorig seizoen. Misschien is het dus wel een beetje onze schuld dat hij de lange hoek niet in de gaten hield. Voortaan reppen wij dus over ‘Alle Hoekjes van Hahn’.

4. K.U.N.S.T.G.R.A.S

5. Ik ben in principe wel een voorstander van positiewisselingen. Met name voorin. Maar ik ben er nog meer voorstander van om dit ook aan de betreffende spelers te vertellen. Dan creëren Ejuke en Bruijn niet keer op keer hun supermassive black hole op links.

6. Jordy Bruijn speelde sowieso niet zijn allerbeste wedstrijd. Is dat te mild? Ok, ok... Jordy Bruijn speelde een draak van een pot en liet iedere bal zo ver van zijn voet springen dat ze hem telkens terug moesten gooien vanuit Duitsland. Terechte wissel.

7. We misten ook een beetje mazzel. Balletjes net te weinig of net te veel aangeraakt, voorzetten die net niet goed vielen, het hakje van Odgaard voorlangs. Dat soort dingen. Dat beetje mazzel hadden we in de tweede helft best wel verdiend.

8. Misschien moet ik wel een beetje voorzichtig mijn excuses gaan aanbieden. Ik doe graag alsof Jens Odgaard op mijn voorspraak is gehaald. Zelf heb ik nog wel vertrouwen in zijn capaciteiten, maar dan moet hij wel anders aangespeeld en gebruikt worden. Maar ik kan me ook voorstellen dat er al supporters twijfelen aan spits Odgaard. Tijd voor wat goals dus. En rap.

9. Soms loopt het even niet. Dat kan. Ik bespeur alleen geen ‘Plan B’ voor die gevallen. Ook dat kan. Hicham Faik weet ook niets van een ‘Plan B’. Dat kan natuurlijk niet. Echt niet.

10. Ik zou dus eigenlijk met vrienden uit eten en naar de nieuwste film van Quentin Tarantino. Dat heb ik laten schieten, omdat ik zin had om na mijn vakantie weer eens een potje voetbal te kijken. Slechtste beslissing van de maand. By far.

Tien keer raak:

1. Het zou niet eerlijk zijn om alleen maar naar Hahn te wijzen met een beschuldigend vingertje. Er mag ook best een dikke duim naar hem omhoog voor die paar knappe reflexreddingen in het half uur na ‘het stapje’.

2. Complimenten voor de tegenstander. Die mogen soms ook gewoon genoemd worden. Ik zag ze op manieren aanvallen die ik graag bij ons zou zien. Lekker dartel en lang niet zo krampachtig.

3. Bedruk de sjaaltjes maar vast, want het nieuwe logo wordt al ontworpen en de naamsverandering is rond. We mogen ons nu officieel FC Puntendokter noemen.

4. Er gaat geen week voorbij zonder dat we het over Sherel Floranus hebben. Ook deze week noem ik hem weer met veel plezier. Hij speelde prima. Wel gigantisch slecht verdedigd bij de tweede goal van Emmen, maar verder heb ik weinig op hem aan te merken. Ook dat mag je vieren.

5. Het uitvak zat gewoon stampvol. Ze kregen niet echt waar voor hun geld en reistijd en dat is waardeloos. Hopelijk belet het niemand om de volgende keer gewoon weer te gaan. Hup uitvaksupporters! Sjaaltjes omhoog en kop op!

6. Plan B incoming. Buitink. Vinkje. Handtekening.

7. Ik heb alle dierengrapjes links laten liggen en ben nu zo trots als een pauw.

8. Hebben jullie Marco van Basten ook horen praten bij FOX? Misschien lag het aan mij, hoor, maar ik hoorde toch zeker nog wel wat liefde tussen zijn kritische noten over Heerenveen doorsijpelen. Mooie kerel, eeuwige held.

9. Jan Ras viel in. Arjen van der Heide ook. De jeugd heeft de toekomst. Maar dat heb ik deze week al vaker geroepen.

10. Het is gelukt! Tien positieve punten uit deze wedstrijd. Het viel niet mee. Gezien de vele steunbetuigingen op WhatsApp tijdens de wedstrijd hadden veel mensen ook verwacht dat ik het niet ging redden. Mooi wel dus.

Redmer Wijnsma

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Aug 2019 om 13:26
    De nieuwe Tarantino is ook wel echt goed. Vrijdag gezien. Snel de herkansing zou ik zeggen.
zaterdag 25 januari 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›