''Er ontstond binding met het publiek, dat is de doelstelling''

( 0 reacties)
''Er ontstond binding met het publiek, dat is de doelstelling''

SC Heerenveen speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. Ondanks het gelijke spel is Kik Pierie niet ontevreden over de derby.

"Want er ontstond binding met het publiek, wat al sinds het begin van dit seizoen de doelstelling is", zegt de verdediger in gesprek met het Friesch Dagblad. "Natuurlijk, er zijn wedstrijden geweest waarin dat niet zo was, maar ik denk dat we vandaag zeker in de eerste helft hebben laten zien dat we wilden vechten om de mensen op de tribune wat terug te geven voor hun steun."

Pierie speelde zelf waarschijnlijk zijn laatste Derby van het Noorden. De talentvolle verdediger is op weg naar Ajax. "Maar ik heb nog niet officieel getekend. En zolang dat niet is gebeurd, kan het alle kanten op", aldus Pierie, die zelf graag naar Amsterdam verkast.

"Wat ik wél kan zeggen, is dat Ajax - als je kijkt naar filosofie en type spel - van de Nederlandse topclubs het beste bij me past. Al weetje van te voren nooit of het de ideale vervolgstap is. Het is aan mij te laten zien dat ik ook bij Ajax goed genoeg ben voor een plaatsje bij de eerste elf."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›