''Enorm leeg' is een relatief begrip, er zitten nog altijd 17.000 mensen''

( 4 reacties)
''Enorm leeg' is een relatief begrip, er zitten nog altijd 17.000 mensen''

In de Eredivisie stromen de stadions leeg en een van die clubs is SC Heerenveen. De resultaten vallen de laatste jaren tegen en daardoor zitten er steeds minder mensen op de tribune. 

In het programma Voetbalpraat heeft commentator Mark van Rijswijk een opvallende statistiek in huis. "Acht van de achttien eredivisieclubs halen uit meer punten dan thuis. Er zijn vier clubs die thuis veel meer punten pakken dan uit en dat zijn NAC, De Graafschap, Feyenoord en Utrecht. Dat zijn voor mij wel net de vier clubs waar het stadion de meest fanatieke supporters heeft."

Er zijn dus ook clubs waar de supporters in grote getale thuisblijven en daar zijn de resultaten in thuiswedstrijden ook minder goed. "Bij Groningen en Heerenveen zie je nu wel een enorme tendens. Groningen loopt enorm leeg, de supporters zijn steeds minder fanatiek." Leo Driessen is het niet helemaal eens met dat argument en hij valt zijn college in de rede. "'Loopt enorm leeg' is wel een relatief begrip, want bij Heerenveen zitten nog altijd 17.000 mensen."

Van Rijswijk erkent dat, maar volgens hem is de sfeer daar wel minder geworden. "Naar NAC, Feyenoord, FC Utrecht en De Graafschap gaan wij allemaal met plezier, want er gebeurt wat. Dat is dus gewoon een serieuze factor en dat wordt echt wel eens onderschat."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 11 Jan 2019 om 19:21
  • Quote van 11 Jan 2019 om 16:31
   Ik vind het ook leeg. Maar dat komt doordat er al een paar jaar slecht voetbal is. En wij hebben niet zulke supporters als NAC en de Graafschap. Aan de andere kant hebben zij wel een stuk kleiner stadion
  Heeft gewoon met de sfeer te maken. Bij ons in een vol stadion vertoeven is hetzelfde als bij NAC met 100 toeschouwers. Daar juichen ze al als de stadion poort open gaat. Succes supporters zijn wij wel vaak geweest. Zit het tegen qua voetbal, zoals nu,dan merk je dat gelijk in de supporting. Let maar op. Hebben we weer es een keer succes dan loopt het vanzelf weer voller.
 • 11 Jan 2019 om 16:59
  Er zaten 25.000 dat is wel een stuk minder. Het is gewoon een groot drama. Er zitten nog altijd. Wat een gelul. Altijd alles maar positief maken. Het ziet er gewoon niet uit al die lege plekken. Een vol stadion is zoveel leuker
 • 11 Jan 2019 om 16:31
  Ik vind het ook leeg. Maar dat komt doordat er al een paar jaar slecht voetbal is. En wij hebben niet zulke supporters als NAC en de Graafschap. Aan de andere kant hebben zij wel een stuk kleiner stadion
 • 11 Jan 2019 om 16:16
  Weer die Mark van Rijswijk. loop zelf leeg altijd negatief over SC Heerenveen
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›