SC Heerenveen-strooiveld geopend: ''Eerbetoon aan overleden supporters''

( 1 reacties)
SC Heerenveen-strooiveld geopend: ''Eerbetoon aan overleden supporters''

SC Heerenveen heeft dinsdagmiddag in Nieuweschoot het SC Heerenveen-strooiveld geopend. Op het strooiveld bij Yarden kunnen nabestaanden van supporters de as van hun overleden dierbaren verstrooien.

Namens de selectie van SC Heerenveen waren Ben Rienstra en Warner Hahn bij de opening van het strooiveld. Het veld met een bloemenperkje in de clubkleuren is voorzien van stadionstoeltjes en een speciaal ontworpen afbeelding van het SC Heerenveen-logo.

"Voor velen is SC Heerenveen niet alleen een voetbalclub, maar een deel van hun leven", legt locatiemanager Janet de Vries van Yardenhuis Schoterhof uit op de officiële website van SC Heerenveen. "De gedeelde passie en liefde voor de club zijn het kloppende hart voor de beleving van het voetbal. Het strooiveld is een eerbetoon aan de overleden supporters. Yarden wil deze fans en nabestaanden tot steun zijn in tijden van afscheid en een plek bieden om in vertrouwde sfeer hun dierbare te herdenken."

De Vries ziet dat sport en emotie vaak samen gaan, net als bij een afscheid. "Nabestaanden van voetbalfans leggen bijvoorbeeld vlaggen en sjaals van de voetbalclub rondom de uitvaartkist om hun overleden dierbare een persoonlijk afscheid te geven. Deze speciaal ingerichte plek voor supporters maakt het mogelijk om het afscheid van overleden fans persoonlijk te maken. Dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder", aldus De Vries.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 17 Oct 2018 om 13:11
    Mooi en sympathieke gebaar van SC H en yarden.
dinsdag 23 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›