SC Heerenveen-strooiveld geopend: ''Eerbetoon aan overleden supporters''

SC Heerenveen heeft dinsdagmiddag in Nieuweschoot het SC Heerenveen-strooiveld geopend. Op het strooiveld bij Yarden kunnen nabestaanden van supporters de as van hun overleden dierbaren verstrooien.

Namens de selectie van SC Heerenveen waren Ben Rienstra en Warner Hahn bij de opening van het strooiveld. Het veld met een bloemenperkje in de clubkleuren is voorzien van stadionstoeltjes en een speciaal ontworpen afbeelding van het SC Heerenveen-logo.

"Voor velen is SC Heerenveen niet alleen een voetbalclub, maar een deel van hun leven", legt locatiemanager Janet de Vries van Yardenhuis Schoterhof uit op de officiële website van SC Heerenveen. "De gedeelde passie en liefde voor de club zijn het kloppende hart voor de beleving van het voetbal. Het strooiveld is een eerbetoon aan de overleden supporters. Yarden wil deze fans en nabestaanden tot steun zijn in tijden van afscheid en een plek bieden om in vertrouwde sfeer hun dierbare te herdenken."

De Vries ziet dat sport en emotie vaak samen gaan, net als bij een afscheid. "Nabestaanden van voetbalfans leggen bijvoorbeeld vlaggen en sjaals van de voetbalclub rondom de uitvaartkist om hun overleden dierbare een persoonlijk afscheid te geven. Deze speciaal ingerichte plek voor supporters maakt het mogelijk om het afscheid van overleden fans persoonlijk te maken. Dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder", aldus De Vries.

Yardenhuis Schoterhof en sc Heerenveen openden dinsdagmiddag in Nieuweschoot het sc Heerenveen-strooiveld. Op het strooiveld bij @yarden_uitvaart kunnen nabestaanden van supporters de as van hun overleden dierbare verstrooien en herdenken in een sc Heerenveen-omgeving. pic.twitter.com/ksqB9lIqH7

— sc Heerenveen (@scHeerenveen) October 17, 2018

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand