Onrust houdt aan in Heerenveen: ''Het publiek is er wel klaar mee''

Het late gelijkspel tegen VVV-Venlo (2-2) zorgde zaterdag voor flink wat chagrijnige gezichten op de tribunes van het Abe Lenstra Stadion. Voetbal International-clubwatcher Reon Boeringa denkt niet trainer Jurgen Streppel direct voor zijn baan hoeft te vrezen maar het is duidelijk dat het weer flink onrustig is in 't Friesche Haagje.

"Ze hadden zeker moeten winnen maar dat ze dat uiteindelijk niet doen is een repeterende breuk bij Heerenveen. Dat is al een aantal weken zo", vertelt Boeringa bij VI Radio. "Ze begonnen verschrikkelijk matig en kregen daarna de wedstrijd redelijk in de greep. Op een gegeven moment dacht je na de 2-1 dat de 3-1 in de lucht hing en dat er niet veel aan de hand was. Maar dan slaat de twijfel in de ploeg, gaan ze achteruit lopen en maken ze het zichzelf verschrikkelijk moeilijk."

"Dan wordt er gewapperd met zakdoekjes, gefloten en gezongen. Het publiek is er wel klaar mee", vervolgt Boeringa, die merkte dat de tribunes opvallend leeg waren. "Je kunt intern proberen om er heel inhoudelijk naar te kijken en zeggen dat het gewoon heel erg tegen zit. Drie wedstrijden op rij ben je beter en verlies je ze allemaal. In hoeverre kun je dat de trainer aanrekenen? Voor die argumentatie valt echt wel wat te zeggen."

"Alleen kijkt het publiek kijkt er niet zo naar. Die zeggen: 'We hebben nu al vijf thuiswedstrijden op rij niet meer gewonnen, wij hebben hier geen zin meer in'. Dus die roeren zich en dan komen ratio en emotie met elkaar in botsing. Het zal afhankelijk zijn van de resultaten wie er gaat winnen", aldus Boeringa, die niet verwacht dat Streppel snel de laan zal worden uitgestuurd.

"Het hangt er echt van af hoe ze de wedstrijden tot de winterstop doorkomen. Winnen ze die wedstrijden ook niet, dan kom je wel op het punt dat een trainer inhoudelijk gezien niet zoveel fout heeft gedaan maar dat hij het ook niet meer aan de praat krijgt. Dat is de afweging die de club zich moet gaan afvragen na de komende drie wedstrijden. Daarvoor zullen ze verwacht ik niks gaan doen", besluit Boeringa.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand