SC Heerenveen Vrouwen komt niet verder dan gelijkspel tegen Excelsior

SC Heerenveen Vrouwen en Excelsior Vrouwen hebben vrijdagavond de punten verdeeld. Het duel in Friesland eindigde in 1-1.

De ploeg van trainer Roeland ten Berge kwam al snel op voorsprong. Binnen acht minuten was het raak voor Chimera Ripa, die daarmee alweer haar vijfde doelpunt van het Eredivisie-seizoen maakte. Niet lang daarna viel de 1-1.

In de 21e minuut was het Naomi Pique die voor de gelijkmaker tekende. Er volgden vervolgens kansen over en weer. Zo probeerde Yentl van Goch het namens Excelsior, terwijl Nikée van Dijk niet goed genoeg bij een voorzet van Eef Kerkhof kwam.

Uiteindelijk volgde er nog een spannende slotfase in Friesland. Angela Versluis kreeg namens Excelsior een grote kans, terwijl Van Dijk in de extra tijd de paal trof. Daardoor bleef het uiteindelijk bij 1-1.