VIDEO | Beloften van SC Heerenveen weten niet te winnen van Jong AZ

Woensdag wist het belofteteam van SC Heerenveen niet te winnen van het tweede team van AZ. De Alkmaarders vonden het net één keer vaker dan de ploeg uit Friesland.

Er gebeurde in de eerste helft niet veel. Jong AZ kreeg voor rust een aantal grote kansen, maar zij wisten niet tot scoren te komen. Pas in de tweede helft zouden beide ploegen het net vinden.

Jong AZ opende na rust de score via Iman Griffith. De tweede goal volgde binnen ruim tien minuten. Mees Kaandorp scoorde namens AZ. SC Heerenveen kon pas in de slotfase iets terug doen. Invaller Alex Schouwstra scoorde en maakte er dus nog een spannende slotfase van. De eindstand bleef echter steken op 2-1 in het voordeel van AZ.

Opstelling AZ:Daniël Deen (61. Jordi van Stappershoef; Robin Lathouwers (46. Misha Engel), Joey Jacobs (46. Stam), Tijs Velthuis (46. Dekker), Sem Dirks (46. Fons Gemmel); Damienus Reverson (35. Nick Twisk), Bram Franken (61. Velthuis / 75. Dirks), Maxim Dekker (15. Finn Stam / 30. Iman Griffith); Jurre van Aken (46. Mees Kaandorp, Richonell Margaret (46. Ricuenio Kewal), Myron van Brederode (46. Ro-Zangelo Daal).

Opstelling SC Heerenveen: Jan Bekkema; Noah de Waal, Caleb Assante, Kay van der Veldt, Roan van der Plaat; Ian Beelen, Zenya Deurloo, Chris van der Zee; Levi de Wilde, Björn Gudnason, Rasmus Wendt