Speelster SC Heerenveen Vrouwen kiest voor God en stopt met voetbal

7
Speelster SC Heerenveen Vrouwen kiest voor God en stopt met voetbal

Williënne ter Beek heeft een punt achter haar carrière gezet. Via Instagram laat ze weten een 'belangrijke beslissing' te hebben genomen.

Dat doet de speelster van SC Heerenveen Vrouwen middels een filmpje, waarin ze uitlegt waarom ze stopt. "Voetbal. Van jongs af aan was het mijn lust en mijn leven. Ik ging met voetbal naar bed en ik stond er weer mee op. Alles moet ervoor wijken"

"Ik heb er alles voor gelaten. Ik had maar een droom en dat was het Nederlands elftal en een Europese topclub halen. Veel blessures gehad, maar ik heb me elke keer teruggeknokt. Omdat ik dat ene doel voor ogen had. Ik zou nooit opgeven. Ik zou hoe dan ook mijn dromen halen", zegt Van Beek in het filmpje. 

Ze vervolgt: "Maar, het afgelopen jaar is voor mij heel veel veranderd. Ik ben er achter gekomen hoe deze wereld in elkaar zit. Hoe slecht deze wereld is. En dat alles wat er nu gebeurt op de wereld, volgens een agenda gaat. Ik ben erachter gekomen dat dit allemaal in de Bijbel geschreven staat", legt de aanvalster, afgelopen seizoen goed voor twee goals in de Eredivisie, uit.

"Ik kreeg een steeds sterker besef dat God echt is. Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in de Bijbel", zegt Ter Beek, die vervolgens ingaat op haar keuze. "Elke zaterdag hou ik een dag vrij voor God. Ik heb dan volledige focus op God. Ook hou ik de Bijbelse Feesten. Als ik door zou gaan met voetbal, dan zou dat betekenen dat ik niet altijd de Sabbat en de Bijbelse Feesten kan houden. Ik heb daarom de beslissing genomen om te stoppen met voetbal."

Ter Beek geeft aan dat vorig jaar deze beslissing een 'nachtmerrie' zou zijn. "Maar ik ben totaal veranderd en dat kan alleen van de Schepper komen. Alles wat ik heb opgebouwd, al mijn dromen, mijn hele leven, geef ik op om God te volgen. Ik heb geen seconde spijt van deze keuze. Waarom? Omdat ik de Bijbel volg", aldus Ter Beek.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williënne ter Beek (@willienne)

7 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Jun 2021 om 11:02
  Als je als visie hebt God is liefde(vol) - en dat heb ik - kan ik me heel goed voorstellen dat Hij niets liever wil dan dat je volop geniet van het leven. Voetbal is dan toch helemaal ok als dat je passie is? Maar vanzelfsprekend zijn dit zeer persoonlijke keuzes. Als dit voor haar helemaal goed voelt, dan is het een keuze die je alleen maar kan respecteren.
 • 12 Jun 2021 om 00:23
  Ze is er niet vaag over en is niet bang om voor haar geloof uit te komen in een harde voetbalwereld, prima keuze.
 • 11 Jun 2021 om 18:23
  Voorbeeldig, de juiste weg.
 • 11 Jun 2021 om 11:57
  Och kind.... hoop dat die weg je gelukkig maakt.
 • 11 Jun 2021 om 11:35
  Aha
 • 11 Jun 2021 om 10:51
  Tja. Als atheïst vind ik hier natuurlijk iets van ;)
 • 11 Jun 2021 om 09:50
  Oké