Michel Jansen: ''Wij hebben een aantal grote talenten aan boord''

0
Michel Jansen: ''Wij hebben een aantal grote talenten aan boord''

Michel Jansen is sinds drie jaar werkzaam bij SC Heerenveen, waar hij momenteel de functie van hoofd jeugdopleiding vervuld. De Vriezenvener vertelt over de situatie waarin de Friese club zich op dit moment bevindt. 

"SC Heerenveen zit in een situatie dat je het vaak moet doen met jongens die talentvol zijn bij andere clubs en daar dan afvallen, of met amateurspelers die nog over het hoofd zijn gezien", zegt Jansen tegen Excelsior31 TV. "Wij hebben een aantal grote talenten aan boord die zeker het eerste elftal kunnen halen. Maar dat zal ook altijd hier zo blijven. SC Heerenveen zal altijd talenten voort blijven brengen."

"De laatste jaren heb je hier spelers als Kik Pierie en Michel Vlap gehad", zo vervolgt Jansen. "Dat soort spelers lopen nu ook bij SC Heerenveen in de jeugd rond. Dat zal ook altijd zo blijven. SC Heerenveen zal altijd jeugd blijven opleiden." Jansen weet dat SC Heerenveen in een minder brede vijver vist, in vergelijking met andere Nederlandse Eredivisieclubs. "Dat is een nadeel van de streek."

"Hoe noordelijker je komt, hoe dunbevolkter het is. Dat is wel wat lastiger. Als je eenmaal wat minder kwantiteit hebt, dan krijg je vaak ook minder kwaliteit. Maar toch denk ik dat in het noorden van het land genoeg talent is. Het is alleen aan ons om dat talent boven water te krijgen. Daar zijn we met zijn allen fanatiek mee bezig", aldus Jansen. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›