SC Heerenveen Vrouwen eindigt als 'best of the rest' na nipte zege

SC Heerenveen Vrouwen is dit seizoen bovenaan de B-poule geëindigd. De Friezen wonnen vrijdagavond met 3-2 van Excelsior Vrouwen in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Vorige week pakte SC Heerenveen Vrouwen al de koppositie en die werd vrijdagavond niet meer uit handen gegeven. Tegen Excelsior Vrouwen leek de ploeg van trainer Roeland ten Berge een makkelijke overwinning te behalen. Na zeventien minuten zette Williënne ter Beek na een zwak moment in de verdediging van Excelsior de 1-0 op het scorebord.

Niet veel later volgde de tweede goal. Deze kwam op naam van Kirsten van de Westeringh. Excelsior Vrouwen probeerde daar wel wat tegenover te zetten, maar scoren deden de Kralingers niet in de eerste helft. Na de pauze had Excelsior Vrouwen een comeback in huis. In de 51e minuut schoot Naomi Pique van een afstandje binnen.

Excelsior Vrouwen kreeg extra power door die aansluitingstreffer, want een kwartiertje later viel ook de 2-2. Joy Kersten was de gelukkige. Lang leek het daarbij te blijven, maar SC Heerenveen Vrouwen pakte vlak voor tijd toch nog de drie punten. Roos van der Veen werkte binnen en maakte er zo uiteindelijk 3-2 van voor de Friezen.

Scoreverloop:
17' 0-1 Williënne ter Beek
23' 0-2 Kirsten van de Westeringh
52' 1-2 Naomi Pique
67' 2-2 Joy Kersten
84' 2-3 Roos van der Veen