SC Heerenveen Vrouwen deelt punten na spannende slotfase

SC Heerenveen Vrouwen en VV Alkmaar hebben vrijdagavond de punten gedeeld. Na een spannende slotfase werd het 3-3 in Alkmaar.

De beste kansen in de openingsfase waren voor SC Heerenveen Vrouwen, maar scoren deden de Friezen niet. Ook VV Alkmaar kwam in de eerste helft niet tot scoren. Al het spektakel gebeurde dan ook in de tweede helft, waarin in totaal zes goals vielen.

In de 51e minuut kreeg VV Alkmaar een goede kans, maar Charetha Okken bracht redding. Aan de andere kans waren er mogelijkheden voor Zoï van de Ven en Kirsten van de Westeringh. Na een uur spelen was het wel raak. Uit een counter opende Emmeke Henschen de score namens VV Alkmaar.

Een kwartiertje later werd de 1-1 gemaakt door Van de West. Daarna begon de spannende slotfase. VV Alkmaar kwam vervolgens weer op voorsprong, ditmaal via Sanne Koopman. Niet veel later werd het 2-2 door Roos van der Veen. SC Heerenveen Vrouwen kwam in de 90e minuut voor het eerst in het duel op voorsprong.

Nikée van Dijk leek SC Heerenveen Vrouwen de drie punten te bezorgen, maar in de slotseconden werd het alsnog 3-3. Chantal Schouwstra scoorde vanuit een vrije trap en zorgde zo voor een gelijke eindstand.

Scoreverloop:
60' 1-0 Emmeke Henschen
74' 1-1 Kirsten van de Westeringh
81' 2-1 Sanne Koopman
87' 2-2 Roos van der Veen
89' 2-3 Nikée van Dijk
90+' 3-3 Chantal Schouwstra