Espejord blikt terug: ''Er kwam geen visite en er gebeurde niets''

0
Espejord blikt terug: ''Er kwam geen visite en er gebeurde niets''

Runar Espejord bereidt zich momenteel met Tromsø IL voor op een nieuw voetbalseizoen in Noorwegen. De 25-jarige spits keert in principe in de zomer weer terug bij SC Heerenveen, maar de clubs zijn in gesprek over een definitieve terugkeer.

De Noor maakte in januari 2020 de overstap van Tromsø maar kwam net als de rest van de wereld snel in een andere (corona)wereld terecht. "Het was erg speciaal. Ik heb sinds ik vijf of zes jaar oud ben altijd met dezelfde jongens bij dezelfde club gespeeld. Toen ik eindelijk de overstap maakte naar een andere club, werd het een hele speciale situatie", blikt Espejord terug bij Nettavisen.

"Misschien was het allemaal wat teveel op hetzelfde moment. Dus toen ik de mogelijkheid kreeg om naar huis te gaan en kans om weer te gaan spelen in de omgeving van vrienden en familie, was het de juiste stap", vervolgt Espejord, die een moeilijke tijd had nadat de competitie plots werd stilgelegd in maart. "Het was wel wat vreemd om alleen in een nieuw appartement te zitten in een nieuw land."

"Er kwam geen visite en er gebeurde niets. Ik zat gewoon maar wat en speelde iedere dag op de computer zonder eigenlijk iets te doen", vertelt de spits, die eigenlijk nog midden in het proces zat om iedereen bij de club te leren kennen. "Het was erg vreemd, zeker omdat we elkaar niet mochten ontmoeten. Het duurde zo'n twee, drie maanden, waar we buiten wat rondjes renden met een Polar watch en waarin we voor onszelf moesten trainen."

In de laatste maanden van 2020 kwam Espejord voor Tromsø IL uiteindelijk tot vijf goals in evenzoveel wedstrijden op het tweede niveau van Noorwegen. De club werd kampioen en begint in mei aan een nieuw (zomer)seizoen op het hoogste niveau.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›