SC Heerenveen Vrouwen speelt gelijk in eerste play-offwedstrijd

0
SC Heerenveen Vrouwen speelt gelijk in eerste play-offwedstrijd

SC Heerenveen Vrouwen heeft in de eerste wedstrijd van de play-offs in poule B gelijkgespeeld. Op bezoek bij PEC Zwolle Vrouwen werd het uiteindelijk 1-1.

PEC Zwolle Vrouwen had vrijdagavond de betere kansen. Na zes minuten viel het eerste schot op doel te noteren. Deze kwam op naam van Imre van der Vegt, maar SC Heerenveen Vrouwen-doelvrouw Tess van der Flier bracht redding.

Vervolgens waren er mogelijkheden voor onder meer Maxime Bennink en Dominique Bruinenberg. SC Heerenveen Vrouwen kwam niet tot grote kansen, maar kwam na iets meer dan een halfuur spelen wel bijna op voorsprong. Cheyenne van den Goorbergh raakte de bal verkeerd en dat leidde bijna tot een eigen goal. Moon Pondes kon redding brengen.

Uiteindelijk stond er na 45 minuten 0-0 op het scorebord. Vlak na de thee was Jassina Blom dichtbij de openingsgoal. De Belgische kopte de bal echter op de lat. PEC Zwolle Vrouwen creëerde daarna nog wat mogelijkheden, maar het duurde tot de 72e minuut voordat er gescoord werd. 

Van der Vegt zag Van der Flier voor haar doel staan en zag haar poging over de doelvrouw heen gaan: 1-0. Lang behield PEC Zwolle Vrouwen die voorsprong niet. In de 80e minuut kwam SC Heerenveen Vrouwen op gelijke hoogte via Jet van der Veen. PEC Vrouwen kreeg nog kansen op de winst via Blom en Pien Hindriksen, maar gescoord werd er niet meer. Uiteindelijk bleef het dus bij 1-1 in Zwolle.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›