SC Heerenveen Vrouwen verliest assistent-trainer aan Ajax Vrouwen

1
SC Heerenveen Vrouwen verliest assistent-trainer aan Ajax Vrouwen

In navolging van verdedigster Jamie Altelaar verliest SC Heerenveen Vrouwen wederom iemand aan Ajax Vrouwen. Ditmaal gaat het om assistent-trainer Anouk Bruil, melden de Amsterdammers via hun officiële website.

De 26-jarige Bruil vervangt daarmee Erwin Tump, die Ajax Vrouwen na dit seizoen verlaat. Bruil was de afgelopen jaren de assistent van SC Heerenveen Vrouwen-trainer Roeland ten Berge. Daarnaast was ze actief als coach van het beloftenteam.

"Ik ben heel trots en blij dat ik de overstap maak naar Ajax en heb veel vertrouwen in de samenwerking met Danny en de rest van de staf. Het is gek om Heerenveen na acht jaar te verlaten, maar ik zie het als een hele mooie kans om voor zo’n grote club als Ajax te werken", reageert Bruil.

Ook Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, is blij met de komst van Bruil. "We zijn heel blij dat we Anouk aan de staf kunnen toevoegen. Ze heeft haar waarde al laten zien binnen SC Heerenveen en haar voetbalvisie past goed bij Ajax", zegt zij op de website van de club.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Apr 2021 om 15:34
    Dat is na Yoram Boerhout, Gerry Hamstra en Jamie Altelaar dus de vierde (!) Heerenvener die deze zomer de overstap maakt naar Ajax. Los van een kleine opleidingsvergoeding voor Boerhout worden we er helaas niet beter op... Wel een compliment voor de mannen en vrouwen van onze club.