Financiële problemen bij SC Heerenveen Vrouwen: ''Spannende maanden''

1
Financiële problemen bij SC Heerenveen Vrouwen: ''Spannende maanden''

De stichting Vrouwenvoetbal Noord-Nederland, de stichting achter de vrouwentak van SC Heerenveen, heeft financiële problemen. Dat meldt voorzitter Jessica Roosenburg in gesprek met Omrop Fryslân.

De stichting komt tienduizenden euro's tekort op de begroting van dit jaar. "We gaan er vanuit dat we het seizoen kunnen afmaken. Maar, we hebben nog een paar spannende maanden voor de boeg", is Roosenburg eerlijk. De nood is hoog, zo geeft de voorzitter aan.

"Liquiditeit is altijd het zwaard van Damocles dat boven de Heerenveen-vrouwen hangt. De stichting bestaat nog maar twee jaar, waarvan we het grootste deel van de tijd in corona zitten", legt Roosenburg uit. Ze noemt de stichting 'super kwetsbaar, maar nog wel heel strijdbaar'. 

De stichting Vrouwenvoetbal Noord-Nederland werkt met een begroting van boven de zes ton. Volgens Roosenburg is het financiële gat 'even groot als tweeënhalve maand op de begroting'. De voorzitter van de stichting geeft aan dat het gat te verklaren is.

De vrouwen hebben namelijk de beschikking over een businesslounge in het Abe Lenstra Stadion, die verhuurd kan worden. Omdat de stadions al een jaar leeg zijn, komt het geld ook niet binnen. De grootste kostenpost is het salaris van de speelsters.

"Ons kapitaal staat op het veld", aldus Roosenburg. Of de speelsters de komende maanden wel hun salaris kunnen krijgen? "Dat is al maanden spannend, maar dat is ook al maanden gelukt." De voorzitter geeft aan te verwachten dat het de komende maanden ook gaat lukken.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Apr 2021 om 19:19
    Sneu voor de vrouwen maar ik hoop toch van harte dat de club hier niet aan mee gaat betalen. Vrouwenvoetbal is gewoon niet rendabel en de amusementswaarde is te laag. In tegenstelling tot sporten als Volleybal, Tennis en Hockey is hier tussen de mannen en vrouwen een aanzienlijk verschil in amusementswaarde.
Saturday 24 April 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›