Van de Westeringh wil hogerop: ''Daar maak ik geen geheim van''

0
Van de Westeringh wil hogerop: ''Daar maak ik geen geheim van''

Afgelopen zomer maakte Kirsten van de Westeringh de overstap naar SC Heerenveen Vrouwen. Bij de Friese club speelt ze vaak als linksbuiten.

"Ik werk altijd heel hard, ben iemand die vaak op de juiste plek staat en een neusje voor de goal heeft", omschrijft de 19-jarige jeugdinternational zichzelf in gesprek met De Stentor. Van de Westeringh is geen speelster die de actie maakt om haar tegenstander voorbij te komen en de bal vervolgens voor te zetten.

" Liever trek ik dan naar binnen om gevaarlijk te worden", vervolgt de aanvalster, die duidelijk is over haar ambities. Uiteindelijk wil Van de Westeringh hogerop. "Daar maak ik geen geheim van. Voorop staat dat ik nu wil presteren met Heerenveen, de kampioenspoule wil halen dit seizoen."

Het toekomstplan is al uitgestippeld. "Eerst naar een topclub en daar een vaste waarde worden", heeft Van de Westeringh helder. Daarna droomt ze van een buitenlandse club in Engeland of Spanje. "Als ultieme wens is het halen van een club als Olympique Lyon. Dat is de absolute top in het vrouwenvoetbal. En Oranje halen natuurlijk, het A-elftal. Dat is mijn grootste droom", besluit de aanvalster.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›