Hamstra: ''Hopen dat Onder 21-competitie nog van start gaat''

0
Hamstra: ''Hopen dat Onder 21-competitie nog van start gaat''

Het is inmiddels alweer vier maanden geleden dat het Onder 21-elftal van SC Heerenveen voor het laatst in actie kwam in de competitie. Vanwege het coronavirus komt het team van trainer Ronnie Pander sindsdien nog maar sporadisch in actie.

Begin deze maand werd er geoefend tegen SC Cambuur, maar officieel ging het hier om de eerste elftallen. "Het Onder 21-team mag officieel geen wedstrijden spelen, dus we hebben veel jongens in de bubbel toegevoegd aan de eerste selectie", legt technisch manager Gerry Hamstra uit bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

"We hopen dat de Onder 21-competitie nog van start gaat", vervolgt Hamstra. "Eén scenario is dat je half-maart begint aan een voorbereiding van drie weken en je daarna nog de competitie kunt uitspelen. Maar dan moet je op 23 februari of 2 maart wel goed nieuws krijgen. Daar hopen we nog wel op, zodat je die jongens nog competitie kunt geven."

"Zo niet, dan zou je met de noordelijke clubs - zoals SC Cambuur, FC Groningen, FC Emmen en PEC Zwolle - iets kunnen bedenken. Tegen Cambuur was het een goed potje en zie je ook dat jongens fysiek gewoon moeite hebben. Een wedstrijd is toch wat anders dan trainen. Ik sprak Syb (van Ottele, red.) daarna nog en hij zei: ik heb gewoon last van m'n benen", besluit Hamstra.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!