Ten Berge baalt: ''Dan staan we bij die corner toch even te snurken''

SC Heerenveen Vrouwen is uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. Vrijdagavond won Ajax Vrouwen met 2-1 op bezoek in Friesland. Trainer Roeland ten Berge baalde dan ook.

"We zaten er dichtbij. Je weet natuurlijk wel dat je veel delen van de wedstrijd onder druk staat. Daar hadden we, denk ik, wel een goed plan voor. We wilden compact staan en hun lopende mensen opvangen", zegt de oefenmeester voor de camera van Omrop Fryslân.

"Dan moet je de eerste druk wegspelen. Dat lukt ons bijna tot aan de rust", zag Ten Berge. "En dan staan we bij die corner toch even te snurken. Dat is wel jammer, onnodig. Zij hebben niet veel kansen gecreëerd in de eerste helft, dus je kan met 0-0 de rust in. Dan lukt dat net niet", vervolgt de coach, die het in de rust probeerde om te zetten.

"In de tweede helft hebben we genoeg kansen gehad", aldus Ten Berge. Zijn ploeg kwam nog wel op 1-1, maar uiteindelijk won Ajax Vrouwen alsnog met 2-1. Daardoor slaagde SC Heerenveen er wederom niet in om te winnen van een topclub. "In de eerste helft hebben zij (Ajax, red.) nauwelijks tot niets gecreëerd. Ik kan me tenminste niks herinneren. Dan scoren ze uit een corner."

"In de tweede helft eigenlijk precies hetzelfde. Wij komen op gelijke hoogte en dan zie je een moment dat we iemand helemaal vrij laten staan en dat we niet goed opgesteld staan. Dan vliegt zo'n bal erin. Je ziet ook hoeveel moeite wij moeten doen om tot kansen te komen, om onder de druk uit te voetballen in de eerste helft."

Ten Berge besluit: "Ik denk dat daar de kleine verschillen in zitten. Je moet dan het goed georganiseerd houden, geen goals tegen krijgen en de paar kansjes die je krijgt, moet je benutten. Dat lukt ons dan steeds net niet. We houden vertrouwen, het komt vanzelf."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand