''Ik noemde hem soms Michel Slap, hij was fysiek niet in orde''

1
''Ik noemde hem soms Michel Slap, hij was fysiek niet in orde''

Sinds een jaar of zeven is het concept ECO-coachen volledig geintegreerd in de jeugdopleiding van SC Heerenveen. Het ECO-coaching is erop gericht om spelers ook buiten het voetbalveld in fysiek, motorisch en psyochologisch uit te dagen en daarmee verder te ontwikkelen.

"Een breed motorische opleiding leidt tot een kleinere kans op blessures omdat atleten completer worden. Jongens als Hakim Ziyech, Kik Pierie en Michel Vlap hebben bij ons succesvolle sessies gehad", vertelt initiatiefnemer Tjalling van den Berg in gesprek met ELF Voetbal.

"Neem Vlap, ik noemde hem soms Michel Slap. Hij had een geweldige drive en wilde meer trainen dan andere jongens, maar hij was fysiek niet in orde. Te slap. We hebben een speciaal programma met hem ontwikkeld, waarbij we gingen boksen en deden we rugbyoefeningen om hem veel krachtiger te maken."

"Zijn enkels waren niet heel sterk. Dan kijk je naar stabiliteitsoefeningen", legt Van den Berg uit. "Op een gegeven moment werd hij niet meer aan de kant geduwd, maar behield hij wel zijn kwaliteit om snel om zijn as te draaien."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 Jan 2021 om 13:35
    Mooi verhaal. Misschien moeten ze nog een keer bij Pierie langs want die wordt afgebrand om zn frêle voorkomen (en hij speelt niet geweldig, ok) Vraag is of huidige talenten nog een stap kunnen zetten want dat zie ik helaas nog niet. Van der Heide doet t leuk maar rent zichzelf voorbij, Ras is weer op derde plan (linksback?? Ook alweer 21..) Akujobi valt wat tegen? Ook 21.. Hajal zal minder kansen krijgen nu Halilovic/ de Jong er zijn, zelfde geldt voor Smit (20).. Denk dat er veel weg moet komend jaar om aan spelen toe te komen, zeker de twintigers moeten hard nadenken..
Saturday 13 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›