'Door goede plan SC Heerenveen heb ik eieren voor m'n geld gekozen''

SC Heerenveen versterkte zich afgelopen zomer met Marijn Dijkstra. De zeventienjarige doelman besloot vrijwillig te vertrekken bij Ajax en maakte de overstap naar SC Heerenveen. Zijn zaakwaarnemer David Endt probeerde Dijkstra nog in Amsterdam te houden.

"Maar na een bepaald incident op een training heb ik hem opgebeld en gezegd: Het gaat niet meer, het is mooi geweest. De koek was op", blikt Dijkstra terug tegenover Ajax Showtime. "Dat begreep hij en toen we even later hoorden van het plan dat SC Heerenveen met mij had, was David ook de eerste die zei: We gaan naar Heerenveen."

"Door het goede plan dat SC Heerenveen mij uiteindelijk bood, heb ik eieren voor mijn geld gekozen en besloot ik de overstap naar SC Heerenveen te maken", vervolgt de jonge doelman. "Ik ben ook realistisch. Als je kijkt naar hoeveel keepers er zijn en naar het gevoel dat ik van de club kreeg, dan had ik Ajax 1 op deze manier ook niet gehaald. Daar was ik me van bewust."

Dijkstra kon ook bij FC Utrecht terecht, maar koos voor het plaatje van SC Heerenveen. "Ik zou in de O18 beginnen en zou in principe elke week gaan spelen. Uiteindelijk ben ik zelfs aanvoerder geworden, dus daar spreekt veel vertrouwen uit", aldus de sluitpost, die geen moment spijt heeft gehad van zijn overstap.

"Dat ik hier elke week kan spelen in combinatie met het perspectief richting het eerste elftal, maakte de stap naar Heerenveen voor mij goed", geeft hij aan. "Er is hier veel vertrouwen in mij. Ik hoor goede verhalen van de keeperstrainer. Hij vindt dat ik goed presteer."

Dijkstra traint al regelmatig mee met het eerste elftal en treft daar nu oud-Ajacied Siem de Jong. "Dat is natuurlijk wel heel tof. Toen hij nog bij Ajax zat, mocht ik daar niet eens denken en nu train ik met hem. Van dat soort dingen gaat mijn niveau natuurlijk alleen maar omhoog. Door met betere spelers te trainen, word ik zelf ook beter."

Keepers Harm Dieker (18), Marijn Dijkstra (17) en Dani van den Heuvel (17) kozen afgelopen zomer allemaal vrijwillig voor een vertrek bij Ajax. Twee van hen leggen nu uit waarom zij deze opvallende keuze maakten: https://t.co/aLQQFAUloO

— Thijs Zwagerman (@ThijsZwagerman) December 18, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand