SC Heerenveen Vrouwen in vorm: ''Dat kan het verschil maken''

2
SC Heerenveen Vrouwen in vorm: ''Dat kan het verschil maken''

SC Heerenveen Vrouwen heeft afgelopen weekend de tweede zege op rij geboekt in de Vrouwen Eredivisie. In eigen huis werd er met 3-0 gewonnen van Excelsior Vrouwen.

"We hebben het heel goed gedaan. We hebben weinig kansen weggegeven en hebben er zelf drie gescoord. Dat hadden er nog meer kunnen zijn. Maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld", zo begint Hoekstra bij Omrop Fryslân. "We speelden in een hoog tempo en dan komen de kansen vanzelf."

Voor SC Heerenveen was het een belangrijke zege. "We hebben het goed gedaan. Het is belangrijk dat je veel doelpunten maakt, dat hebben we in andere seizoenen ook wel gezien. Doelsaldo kan het verschil maken straks."

Hoekstra is blij dat provinciegenoot Sherida Spitse terugkeert in Nederland. "Dat is wel leuk dat ze terugkomt naar Nederland. Het is goed voor de competitie dat zulke speelsters terugkomen. Dan wordt die weer wat sterker. Dan hoef je straks niet meer naar het buitenland om een nog betere speler te worden maar dan blijf je in Nederland."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 24 Nov 2020 om 08:22
    Tegen PSV is er anders ook een hele goede pot gespeeld. Die wonnen hier maar net. In sommige wedstrijden was het ook een beetje pech zoals tegen PEC. Ajax en Twente duidelijk maatje te groot. Tegen Den Haag was het teleurstellend maar misschien zijn die dit jaar wel de verrassing. Gewoon doorgaan op de ingeslagen weg en als team blijven doorgroeien. Dan is er nog veel mogelijk. Het is wel jammer dat de top drie de sterke speelsters steeds wegkaapt. Dat helpt het vrouwenvoetbal niet in de breedte.
  • 24 Nov 2020 om 06:43
    Alleen tegen Alkmaar en Excelsior is er resultaat, tegen de andere teams word je gewoon afgedroogd...
zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›