Vrouwen op zoek naar steun: ''Grote sponsoren zoeken is lastig''

0
Vrouwen op zoek naar steun: ''Grote sponsoren zoeken is lastig''

Veel bedrijven in de omgeving van Heerenveen hebben afgelopen week een flyer ontvangen van het vrouwenteam van SC Heerenveen. Het doel van de actie is om tweehonderd kleine sponsoren als 'zakelijke vriend' binnen te halen die elk 347 euro betalen.

Daarmee zouden de dames een totaalbedrag van 70.000 euro binnenhalen, maar zover is het nog niet. "Het valt niet mee, maar als het lukt, gaat de vlag uit", laat voorzitter Jessica Roosenburg aan Omrop Fryslân weten. Vanwege corona is de club flink wat inkomsten misgelopen, zo was er bijvoorbeeld het plan om logestoelen te verhuren in het Abe Lenstra Stadion.

En waar de mannen nog steeds inkomsten krijgen uit merchandise en transfersommen, hebben de vrouwen vooral kosten die gedekt moeten worden. Roosenburg: "Het valt niet mee. Veel bedrijven hebben het zelf ook zwaar. Grote sponsoren zoeken is lastig, Wij dachten: als we nu veel kleine zoeken, brengt ons dat misschien verder."
"Vandaag zijn we begonnen met bellen in Heerenveen en omgeving. We zitten in Noord-Nederland, dus er zijn nog veel meer kansen", besluit Roosenburg hoopvol.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›