''Je mag best trots zijn op wat voor elkaar hebben gekregen''

0
''Je mag best trots zijn op wat voor elkaar hebben gekregen''

Wilco Hellinga (50) speelde in het verleden in het eerste elftal van SC Heerenveen maar werkt nu al veertien jaar op de achtergrond in de jeugdopleiding. Momenteel is hij coördinator van de voetbalschool en hoofdtrainer van het Onder 17-elftal van de Friezen.

In de afgelopen jaren heeft hij zo'n beetje alle jeugdteams van SC Heerenveen getraind, en voorlopig blijft hij nog het liefste dagelijks op het veld staan. "Tenminste als ik een beetje fit blijf. Maar ik denk dat functie van hoofd-opleidingen nog wel eens voor mij weggelegd is", vertelt Hellinga in het Friesch Dagblad. "Maar dan sta je niet meer altijd op het veld en dat is toch wel iets dat ik ambieer."

De in Gorredijk geboren trainer geniet van het opleiden van talent. "Het gaat om het achterliggende proces om spelers beter te maken. Om spelers op te leiden en de transfergelden die we daar als club voor terugkrijgen. Dat is wel een teken dat we met elkaar goed bezig zijn. Je mag er best trots op zijn wat we als bescheiden organisatie voor elkaar hebben gekregen. Dat is de blauwdruk van de club."

Ooit zou hij nog wel eens bij het eerste elftal willen werken. "Die ambitie heb ik wel. Individueel of in linie. Om mijn kwaliteiten te delen. Maar dat hangt wel af van de rol die ik zou krijgen. Want je wilt altijd meer. Dat is mijn ambitie; steeds weer een stapje erbij doen. Jezelf ontwikkelen door cursussen, te luisteren naar anderen en naar jezelf te luisteren", besluit Hellinga.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›