''Sta voor 15 uur op de loonlijst, maar kan het fulltime doen''

0
''Sta voor 15 uur op de loonlijst, maar kan het fulltime doen''

Floor van den Brandt was jarenlang actief in de schaatswereld, maar is sinds april vorig jaar actief voor de vrouwentak van SC Heerenveen. Daar is Van den Brandt teammanager.

Ze stapte in op het moment dat het bestuur van de vrouwentak van de Friese club net was omgevallen. "Ik ben dus meteen overal in meegenomen, wat voor mij enorm leerzaam was. Dat proces van een interim-bestuur naar een nieuw bestuur, daar heb ik veel van opgestoken", zegt de teammanager in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Het is hard werken, benadrukt Van den Brandt. "Helemaal tijdens deze coronacrisis, maar gaaf dat het lukt. Ik sta voor 15 uur op de loonlijst, maar als ik wil kan ik het fulltime doen. Er is genoeg te doen", vervolgt ze. Als teammanager regelt Van den Brandt de praktische zaken rondom de ploeg van trainer Roeland ten Berge.

Inmiddels springt ze ook regelmatig bij tijdens de krachttrainingen, aangezien ze op het punt staat om af te studeren als bewegingswetenschapper. "De trainer is daar heel blij mee. Het vrouwenvoetbal maakt enorme stappen, het gaat de goeie kant op. Gaaf om daar deel aan te mogen nemen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›