''Dat kan ik weer projecteren op de keepers bij SC Heerenveen''

0
''Dat kan ik weer projecteren op de keepers bij SC Heerenveen''

Wim Reckers is al jarenlang keeperstrainer in de jeugdopleiding van SC Heerenveen. Sinds kort doet hij dit niet alleen maar bij de Friese club. Reckers is namelijk ook keeperstrainer geworden bij het Nederlands elftal Onder 18.

"Ontzettend jammer dat er in verband met corona nog geen activiteiten zijn geweest", aldus Reckers op de website van SC Heerenveen. "We hebben het er maar mee te doen. Niemand vindt het leuk, maar we helpen elkaar alleen maar door de regels na te leven. Laten we ons vasthouden aan dat wat we nog wél mogen doen en dat zo optimaal mogelijk invullen."

Zijn functie bij SC Heerenveen gaat niet veranderen door zijn nieuwe rol bij Oranje. "Toen ik de baan kreeg aangeboden, zei Gerry (Hamstra, technisch manager, red.) meteen: 'Als het goed voor jou is, is het goed voor ons'", aldus Reckers. "Ik werk daar met de, op dit moment, beste doelmannen van hun leeftijdscategorie. Wat ik daar mee krijg, kan ik weer projecteren op de keepers bij SC Heerenveen."

Sinds 2002 is Reckers actief bij SC Heerenveen en zag zijn baan veranderen gedurende de tijd. "Er komt tegenwoordig veel meer bij kijken. Je bent geen keeperstrainer meer, maar keeperscoach. Het woord zegt het al. Je bent veel meer bezig met het begeleiden van jongeren. Je praat met ze, bekijkt beelden en analyseert wedstrijden."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›