Bochniewicz: ''En het is ook nog eens een geweldig aardige man''

0
Bochniewicz: ''En het is ook nog eens een geweldig aardige man''

Pawel Bochniewicz heeft sinds zijn overstap van Gornik Zabrze naar SC Heerenveen nog weinig te klagen gehad. De Poolse centrumverdediger miste nog geen minuut, scoorde in zijn eerste duel tegen Willem II en maakte twee weken geleden zijn debuut voor Polen.

"Ik ben heel trots. Het was één van mijn grootste dromen om voor het nationale team te spelen. Met de beste spelers van je land. Dat wil iedereen die gaat voetballen", begint de Pool in gesprek met het Friesch Dagblad. "We speelden drie wedstrijden in een week tijd, dus ik wist dat de coach andere spelers een kans zou geven. Maar het zorgde bij mij voor een gevoel van intense vreugde."

Toch zijn het ook voor Bochniewicz vreemde tijden, want de strenge coronaprotocollen en wedstrijden zonder publiek zijn toch niet het echte werk. "Het is niet hetzelfde. Je mist de emotie van de mensen, want voetbal zonder publiek vind ik niks. Ik genoot ervan om bij het nationale team te zijn, maar het voelde als werk. We moesten in het hotel blijven en naar buiten ging er iemand van de security mee."

Hoe dan ook zijn het onvergetelijke weken voor Bochniewicz, die zich nu teamgenoot mag noemen van Robert Lewandowski (Bayern München), die wordt gezien als de beste spits op dit moment. "Hij is in mijn beleving de beste speler van afgelopen seizoen en top-5 van de wereld. Hij heeft alles gewonnen en werd topscorer in alle competities waarin hij uitkwam."

"Ik ben blij dat ik met hem op het trainingsveld mag staan, maar ook met hem kan spreken en bij hem kan zijn. En het is ook nog eens een geweldig aardige man", besluit Bochniewicz trots.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›