VIDEO | Oranje speelt gelijk in Italië, Bochniewicz niet in actie

Het Nederlands elftal bleef woensdagavond overeind tegen Italië in een aantrekkelijk duel: 1-1. Oranje, deze keer zonder oud-Heerenveners Marten de Roon (geschorst) en Denzel Dumfries (gepasseerd), blijft uitzicht houden op de poulewinst in de Nations League.

Bondscoach Frank de Boer koos ervoor om met vijf verdedigers te starten, maar die werden na zestien minuten al verrast door Lorenzo Pellegrini (AS Roma): 1-0. Nederland wankelde, maar kwam na 25 minuten via Donny van de Beek (Manchester United) terug in de wedstrijd. In het vervolg van de interessante wedstrijd waren er kansen over en weer, maar werd er niet meer gescoord.

In dezelfde poule had Polen weinig moeite met Bosnië-Herzegovina, dat na een kwartier al met tien man kwam te staan. Robert Lewandowski (Bayern München) scoorde twee keer en Karol Linetty (Torino FC) zorgden voor een degelijke 3-0 zege. SC Heerenveen-verdediger Pawel Bochniewicz bleef deze keer de gehele wedstrijd op de bank.

1-1!????

25’ Iets wat Italië-coach Mancini niet gewend is veel te zien… Een tegendoelpunt???? Donny van de Beek maakt zijn eerste doelpunt voor Oranje: het staat 1-1 in Bergamo.#ITANED pic.twitter.com/TbrJdBdFx7